Fotbal: CSM Focșani a mai pierdut un meci la masa verde din cauza neglijenței oficialilor echipei

0
148

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a sancționat, din nou, echipa CSM Focșani 2007, din cauza utilizării unui jucător aflat în stare de suspendare. Departamentul Competiții al FRF a sesizat Comisia de Disciplină cu privire la jucătorul focșănean Claudiu Mihai, iar decizia a fost drastică. ”În baza art. 83/10/1RD cu aplicarea art. 34 din RD CSM Focșani se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei ACS Suporter Oțelul Galați) și i se aplică o penalitate sportivă de 1600 lei”, se menționează în decizia FRF.

Nu este prima decizie defavorabilă echipei focșănene, luată de Comisia de Disciplină în decurs de o lună, cauzată de folosirea unui jucător aflat în stare de suspendare. Prima a vizat folosirea neregulamentară a lui Ionuț Manu în meciul terminat la egalitate cu KSE Tg. Secuiesc. Acum este vorba de meciul cu ACS Oțelul Galați, câștigat de CSM Focșani cu 2-1. Degeaba, după cum se vede, pentru că focșănenii l-au pierdut și pe acesta la masa verde. Așadar, avem 4 meciuri pierdute în retur: două la masa verde și două pe teren. În urma acestei decizii, CSM Focșani 2007 a căzut de pe locul 5 pe locul 6 în clasamentul final al Seriei I a Ligii a treia, cu 46 de puncte. Fără aceste erori, echipa focșăneană ar fi avut 50 de puncte și s-ar fi clasat pe locul al patrulea. După prima decizie, conducerea clubului patronat de Primăria Focșani l-a făcut responsabil pe președintele Secției de fotbal, Gheorghe Căldare, care a fost pus să achite amenda de 1.600 de lei. Acum cine va mai plăti? Să acceptăm că prima dată a fost greșeală omenească. Dar a doua oară ce o mai fi? Tot Căldare va fi pus să plătească amenda și gata, s-a rezolvat problema? Cu asemenea amatorisme la clubul administrației locale, cu buget public, ce pretenții să mai avem? De promovare în liga a doua?

PS – contactat telefonic, consilierul local Emanuel Gongu, vicepreședinte al CSM Focșani 2007, ne-a declarat: ”Am rămas siderat de această nouă gafă a Secției de fotbal. Mâine va fi o ședință a Consiliului Director al clubului și cineva va pleca, cu siguranță, de la Secția de fotbal”.