Forțele politice non-PSD sunt greu de unit peste tot în țară

0
1890
Tentative de aliere/colaborare electorală între PNL, USR-PLUS, PMP și alte forțe non-PSD sunt în multe județe din țară. Însă exemplul ”Nicușor Dan” este puțin probabil a fi urmat în teritoriu. În primul rând, se văd atitudinile și acțiunile antagonice chiar în București, în ceea ce privește primăriile de sector, între PNL, USR-PLUS și PMP. Orgoliile și, de ce nu, interesele personale primează în fața mult-clamatului obiectiv de a îndepărta PSD de la conducerea administrației locale. Ceea ce se observă foarte bine și în Vrancea.
Sar, acum, Vrancea, și dau exemple din apropierea noastră, din Regiunea de Sud Est. La Galați, se pare țelul primordial al lui Dan Barna&USR este să-l impună candidat al forțelor non-PSD pe unul Rodeanu (ex-simpatizant PSD), cu 5-6 procente intenție de vot la Primăria Municipiului Galați. Chiar dacă PNL și celelalte forțe ajung la un candidat comun (cotat acum, fără alianță, cu circa 30% intenție de vot, în spatele primarului PSD), se pare că interesul lui Barna este de a candida oricum cu omul său, indiferent de situație. Gălățenii suspectează că șeful USR ar avea un interes personal direct și de aceea pune umărul la victoria actualului primar PSD al Galațiului și la alegerile locale din septembrie. La Constanța, candidatul PNL nu pare a avea vreo șansă în fața actualului primar PSD, dar peneliștii nu vor în ruptul capului să renunțe la candidatul lor. Candidatul PNL nu se bucură de prea multe intenții de vot în orașul de la malul mării, nu este o persoană populară, nu are charismă, a trecut și prin Covid și este un adversar facil pentru primarul în funcție. În schimb, liderul USR Stelian Ion ar avea capacitatea de a strânge multe voturi, inclusiv de la cei nehotărâți, care spun mereu că nu au cu cine să voteze. O susținere largă a lui Stelian Ion ar duce la îndepărtarea PSD atât de Primăria Constanța cât și de Consiliul Județean Constanța.
Astfel de exemple sunt cu duiumul prin țară. Toți au pregătite explicațiile eșecului, însă nimeni nu pare dispus să facă pasul spre victorie. Poate s-o fi făcut un pact, pe undeva, ca PSD să păstreze o serie de funcții administrative importante (președinți de consilii județene și primari de municipii), precum Constanța, Dolj-Craiova, Brăila, Galați, Buzău, Olt-Slatina ș.a. Mai vedem și la Focșani, la Vrancea …

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentFocșănean prins de jandarmi cu bunuri furate de pe un șantier
Articolul următorConcert de muzică clasică la Casa Memorială ”Alexandru Vlahuță” de la Dragosloveni