Forța Dreptei a depus un proiect de lege privind eliminarea subvenției de la buget pentru partide, în afara perioadelor de campanie electorală

0
420
Alături de colegii din Partidul Forța Dreptei am înregistrat miercuri, la Parlament, o inițiativă legislativă pentru eliminarea subvenției destinată funcționării partidelor politice, lăsând-o să funcționeze doar în timpul campaniilor electorale. În aceste perioade delimitate în timp, dacă banii sunt cheltuiți corespunzător, sumele pot fi rambursate competitorilor politici.
Potrivit Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, un partid politic funcționează cu mai multe surse de finanțare: cotizațiile membrilor de partid, donații, împrumuturi sau alte surse. În acest moment, subvenția de la bugetul de stat este principala și aproape singura sursă de finanțare a unui partid pentru ca acesta să funcționeze și s-a ajuns ca partidele să sufoce, practic, accesul liber la informațiile de interes public al cetățenilor interesați de modul în care se cheltuiesc banii statului. Subvenția de la bugetul de stat acordată partidelor a ajuns să devină un instrument de cenzură și de bătaie de joc cu privire la cheltuirea resurselor publice.
Dacă s-ar renunța la acordarea acestei subvenții către partide, bugetul de stat ar realiza o economie de aproape 250 de milioane de lei anual, bani care ar putea fi direcționați către investiții, educație sau pentru alte cheltuieli de natură socială. Prin această inițiativă legislativă nu facem decât să restartăm viața politică și democratică în România, după cum a anunțat și colegul deputat FD Antonel Tănase în cadrul unei conferințe de presă susținută la Camera Deputaților. (Ion Ștefan, deputat Forța Dreptei Vrancea)

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentMalta caută (și) în România inginer constructor și proiectant
Articolul următorFOTO Slujbă de hram la Mănăstirea Brazi