Focșănenii vor un loc de joacă pentru copii în spatele catedralei

0
113

Dispută pentru stabilirea destinației unei suprafețe de 184 mp, din spatele catedralei din Focșani. Dacă primarul Cristi Misăilă vrea să concesioneze terenul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, focșănenii din zonă ar dori ca terenul respectiv să capete o altă utilizare. Ei au strâns semnături pentru a se realiza un loc de joacă pentru copii. 

”Prin acest demers, solicităm administrației publice locale din Focșani înființarea în zona strada Republicii nr.41, pe suprafața de 184 mp, a unui spațiu verde, pentru recreere și a unui loc de joacă pentru copiii din zonă. Menționăm că cei mici nu se pot juca, așa cum a invocat domnul primar Cristi Misăilă, în cadrul unei emisiuni TV, în zona de promenadă de la Pasajul Piața Moldovei, zonă extrem de aglomerată, cu magazine și tarabe și total nepotrivită pentru copii”, spun cetățenii, printre altele, în cuprinsul petiției. Însă, când au ajuns cu petiția la

Primăria Focșani, cu peste 80 de semnături, au avut surpriza să fie refuzați: o funcționară le-a spus că nu le înregistrează petiția pentru că nu ar avea ștampila asociației de proprietari din zonă!? După câteva ore, cetățenii au revenit cu petiția, tot neștampilată, dar însoțiți de consilierul PNL Nicu Tănase. De data aceasta, o altă funcționară a înregistrat petiția. ”Motivul cu lipsa ștampilei asociației de proprietari este unul hilar. Nici nu mai este obligatorie ștampila, acum, printr-un act normativ. Dar conducerea Primăriei încearcă prin tot felul de mijloace să blocheze solicitarea cetățenilor. Primarul Cristi Misăilă stă în Primărie ca într-un turn de fildeș. 

Primăria Focșani a devenit o cetate în care Misăilă s-a baricadat de frica focșănenilor, pe care nu-i bagă deloc în seamă. Știți că în spatele catedralei este un punct termic dezafectat, în suprafață de circa 150 mp, care ar putea fi amenajat drept casă praznicală. Este imperios necesar ca administrația locală să respecte dorința focșănenilor, iar noi îi susținem în demersul lor”, a declarat președintele PNL Focșani, Nicu Tănase, într-o conferință de presă.