Focșănenii care abandonează câinii adoptați de la padoc, amenzi de 3.000 de lei

0
599
Primăria municipiului Focșani le-a pus gând rău cetățenilor care adoptă câini fără stăpân de la padoc. Autoritățile locale le transmit focșănenilor iubitori de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, să nu lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația de a-i îngriji și de a respecta normele legale și reglementările Consiliului Local Focșani privitoare la câinii abandonați pe străzile din Focșani. În caz contrar, persoanele fizice sau juridice în culpă vor primi sancțiuni contravenționale.
”Deoarece în ultima perioadă s-a constatat că printre câinii capturați de echipele specializate de la Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân – Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, se află și exemplare prinse anterior și date spre adopție, începând de mâine, 20 aprilie, în aceste echipe vor fi cooptați și reprezentanți ai Poliției Locale. Aceștia vor urmări ca prevederile HCL nr. 101 și 102 din 2007 să fie respectate și vor proceda la aplicarea de amenzi în cazul persoanelor care au luat spre adopție câini și apoi i-au eliberat pe domeniul public. Conform art. 42, alin. 3 lit. (c), din HCL nr. 101/2007, ”eliberarea de către persoane fizice sau juridice a unor câini sau pui în spaţiul comunitar, se sancţionează cu amendă de la 2500 – 3000 lei”, se menționează într-un comunicat al Primăriei municipiului Focșani.

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentFostul ministru al Justiției, proiect pentru promovarea momumentelor din Vrancea închinate Primului Război Mondial
Articolul următorPrimăriile pot împrumuta aproape 100.000 de euro să finalizeze proiectele cu fonduri europene