luni, mai 27, 2024
AcasăOdobestiEveniment dedicat aeronauticii românești, la Odobești

Eveniment dedicat aeronauticii românești, la Odobești

În deplin acord cu manifestările dedicate aniversării, anul acesta, a 110 ani de Aeronautică Militară în România, continuăm, și în luna decembrie, promovarea a două evenimente istorice majore:
– comemorarea fabuloasei personalități a Aviației Militare, locotenent-comandorul vrâncean Dumitru Darian, asul cu prima victorie aeriană în Primul Război Mondial;
– aniversarea a 106 ani de la înființarea „Societății Mărăști”, societate a cărei continuatoare de fapt și de drept este Asociația noastră.
Pentru marcarea, așa cum se cuvine, acestor repere fundamentale, vom desfășura două manifestări în data de 12 decembrie 2023: în localitatea în care s-a născut temerarul aviator, începând cu ora 09:30, la Casa de Cultură Odobești, din județul Vrancea, continuând în localitatea în care a fost înființată Societatea Mărăști și doborât primul avion inamic, începând cu ora 13:00, la Căminul Cultural Coțofănești, din județul Bacău. Activitățile se desfășoară cu aprobarea și participarea Forțelor Aeriene Române, precum și cu sprijinul Primăriilor și Consiliilor Locale din localitățile Odobești și Coțofănești. La aceste manifestări, suntem onorați de participarea unui detașament de excelență din Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” Boboc, sublocotenenți promoția 2023, cursanți ai Cursului de bază și studenți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, invitați speciali din cadrul instituțiilor publice civile și militare, membri și simpatizanți ai asociației noastre, iubitori de pretutindeni ai Armatei și Aeronauticii Militare Române. Punctul central de atracție va fi reprezentat de onorul din aer executat de aeronavele din dotarea Forțelor Aeriene Române, la Odobești, începând cu ora 10:30, la Coțofănești, începând cu ora 14:00.
CER SENIN! (comandor aviator (r.) lect. univ. dr. Jănel Tănase, președinte – Asociația „MĂRĂȘTI 1917-MAREȘALUL AVERESCU”)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu