Eroul vrâncean Alexandru Puiu, decorat de Raed Arafat

0
170

Alexandru Puiu, tânărul din Focșani care a salvat de la moarte un copil, a cărui familie a plonjat în apă cu mașina, a fost decorat astăzi de Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, dar și de proaspătul șef al ISU București, colonelul Flaviu Chiscop, care a activat până de curând la ISU Vrancea.
Alexandru a primit de la Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI, o plachetă pe care scrie: „Domnului Alexandru Puiu, în semn de apreciere pentru curajul de care a dat dovadă în salvarea semenilor”.

puiuAlexandru Puiu ne-a declarat că a fost extrem de emoționat la întâlnirea de la Ministerul Afacerilor Interne.

„Momentul a fost unul foarte puternic, emoționant, prin oamenii cu care m-am întâlnit și mi-au adresat felicitări. Am simțit că reprezentanții statului nu sunt indiferenți la astfel de gesturi și asta m-a bucurat profund”, ne-a declarat Alexandru Puiu.

Pe 27 februarie, Alexandru Puiu, care este fiul cunoscutului revoluţionar şi lider civic Corneliu Puiu, a fost eroul zilei în Capitală, după ce a sărit în apa rece ca gheaţa a Dâmboviţei să salveze o familie care a plonjat cu maşina în apă. În maşină se aflau trei persoane, respectiv o fetiţă şi părinţii ei, iar şoferul acesteia a pierdut controlul şi a ajuns în apă. La faţa locului s-a nimerit a fi focșăneanul Alexandru Puiu, care a sărit direct în apă și a reușit să scoată afară din maşină şoferul și pe copil.