marți, iulie 16, 2024
AcasăAdministratieDupă cazul de toxiinfecție alimentară din Piața Moldovei, ar putea urma controale...

După cazul de toxiinfecție alimentară din Piața Moldovei, ar putea urma controale la toate piețele agro-alimentare din județ

Episodul de toxiinfecție alimentară din Piața Moldovei, de la zona de lactate, agită mediul politico-administrativ local. După comunicatul și măsurile dispuse de DSP Vrancea a urmat punctul de vedere al Administrației Piețelor Focșani. Constatările și acuzațiile DSP au fost contracarate și contestate de Administrația Piețelor. Ulterior, și Instituția Prefectului Județul Vrancea a transmis un comunicat referitor la acest caz. Prefectura solicită controale drastice în toate piețele agro-alimentare din județ. ”Fac apel la instituțiile abilitate, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor să ia măsurile care se impun pentru efectuarea unor controale în toate piețele agro-alimentare din județ.”, anunță Prefectura Vrancea.

De asemenea, Instituția Prefectului cere Consiliului Local Focșani să pună ordine în managementul ”defectuos” de la Administrația Piețelor, o societate la care acționar principal este administrația publică locală. ”Cele mai grave abateri constatate de către specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică privesc modul de organizare, de către SC Administrația Piețelor Focșani SA, a activității de comercializare a produselor lactate. Având în vedere faptul că siguranța alimentară a tuturor cetățenilor județului trebuie să reprezinte o prioritate pentru toți factorii responsabili, solicit Consiliului Local al Municipiului Focșani acțiuni concrete care să nu mai facă posibile asemenea incidente cauzate de un management defectuos.”, a transmis prefectul județului, Marius Iorga.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu