Dragnea și Tăriceanu au dat, UDMR a primit, numele domnilor fie lăudate!

0
204
UDMR face cărțile, așa cum anticipam. Nu văd de ce se miră unii că PSD&ALDE le dau acum, pe bandă rulantă, cam tot ce vor parlamentarii maghiari. Nu e prima dată și, cu siguranță, nici ultima. În acest moment, Dragnea, Tăriceanu&comp sunt presați de timp și trebuie să-și securizeze votul la moțiunea de cenzură de mâine. Voturile parlamentarilor maghiari par a fi cele mai sigure pentru a nu avea emoții mâine. Maghiarii nu cer, pe loc, sume. Ei au obsesiile lor și interesele strecurate prin proiecte de legi, unele cu dedicație, altele aparent normale, toate îmbrăcate într-o poleială ipocrit-democratică. Sumele și le fac ei în timp, știu că nu sunt deranjați, mai ales dacă au votat cum s-au înțeles cu puterea de la București.
Jocul liderilor UDMR este cunoscut de atâția ani, nu trebuie să mire pe nimeni. Văd că-și dau unii ochii peste cap, nedumeriți și supărați, că Dragnea și Tăriceanu execută dorințele udemeriștilor. Mai ales printre susținătorii și votanții coaliției PSD-ALDE. Parcă ar fi descoperit acum că ”mândru că sunt român” nu e decât un slogan de campanie, pentru prostit alegătorii, pentru a le mângâia Miticilor/ Doreilor/ Ionilor&comp obsesiile naționalist-extremiste de sorginte comunistă, pentru a aduna voturi și atât. Apoi, cu voturile în pungă și cu puterea în mână, combinații fără număr cu toată lumea. Mai vedem la următoarele alegeri cum o dăm ca să mai strângem voturi de la fraieri.
Udemeriștii nu sunt de condamnat. În acest joc politic din PSD ei pun pe masă cererea și oferta. Dacă Dragnea&Tăriceanu acceptă, atunci se bate palma, se face barter (nu troc, că nu le place cuvântul) și se votează în Parlament în consecință. Pe parlamentarii UDMR nu-i presează nimeni, pe ei nu-i interesează zbaterile politicienilor din București. Ei văd, acum, posibilitatea de a-și rezolva niște interese. Au avut răbdare, au prins terenul slab și au cerut. Iar ”românii mândri” Dragnea, Tăriceanu ș.a.m.d. sunt pe cale să le dea cu două mâini. Mai e foarte puțin până la votul de mâine din Parlament. Cel mai probabil, UDMR va sta lângă coaliția majoritară. Un alt rezultat ar constitui o surpriză.