Dosare penale la regimul rutier: un șofer fără permis, unul drogat și unul beat

0
197

La data de 18 august 2023, ora 15.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Odobești au depistat un bărbat, în vârstă de 47 ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Vârteșcoiu, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. De asemenea, în urma verificării seriei de șasiu a autoturismului a rezultat faptul că acesta este radiat din circulație din data de 17.12.2021. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 18 august 2023, în jurul orei 15.15, polițiștii rutieri au identificat pe raza municipiului Focșani un tânăr, în vârstă de 23 de ani, care conducea un autoturism, fiind sub influența substanțelor psihoactive. În urma efectuării unui test preliminar la o unitate medicală, a rezultat valoarea pozitiv la THC (cannabis). Ulterior, celui în cauză i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea depistării în organism a substanțelor psihoactive. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 19 august 2023, ora 00.39, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 26 de ani, care conducea pe raza comunei Gugești un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. (IPJ Vrancea, foto: arhivă)