40 de controale în patru comune din zona de munte a județului. Ce amenzi au dat polițiștii

0
231

La data de 18 august 2023, în intervalul orar 06.00 – 10.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Vidra și ai posturilor de poliție arondate au acționat pe raza comunelor Vidra, Năruja, Paltin și Spulber, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea activităților ilicite în domeniul transportului de material lemnos, creșterea gradului de disciplină rutieră și verificarea persoanelor cu măsuri de supraveghere judiciară.

Astfel, din cele 40 de controale efectuate, 37 au fost pe drumurile publice, fiind legitimate peste 40 de persoane și aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 4.000 lei. De asemenea, 6 conducători auto au fost testați alcoolscop, iar un certificat de înmatriculare a fost reținut.

Pe această cale, polițiștii au reamintit tuturor cetățenilor modificările legislative în materie penală. În cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei. (IPJ Vrancea, foto: arhivă)