Doar un armistițiu aparent între părțile beligerante din Primăria și Consiliul Local Focșani

0
528
După decizia definitivă a Curții de Apel Galați, ”actorii” politici locali și-au exprimat punctele de vedere, încercând să tragă avantaje de pe urma ei și să arate cu degetul, în continuare, spre adversar. Liberalii focșăneni spun că magistrații au pus capăt tertipurilor administrative și juridice folosite de primarul Cristi Misăilă pentru a bloca Primăria Focșani. ”Judecătorii Curții de Apel Galați au decis astăzi să caseze hotărârea Tribunalului Vrancea prin care bugetul municipiului Focșani a fost suspendat, dându-i o palmă morală primarului Cristi Misăilă, cel care a folosit toate tertipurile administrative și juridice pentru a bloca instituția pe care o conduce. Decizia de astăzi a CA Galați este definitivă și demonstrează clar faptul că acțiunile primarului, directe și indirecte, prin intermediul sindicatului, au fost împotriva focșănenilor. Municipiul nostru are buget funcțional, iar sumele la fiecare capitol vor fi alocate de consilierii majorității PNL-USR-PLUS conform priorităților, necesităților, de fiecare dată cu transparență și cu justificarea cheltuielilor. Bugetul nu mai trebuie să fie pușculița primarului, un primar care are nevoie să înțeleagă că trebuie să pună în aplicare ceea ce decide majoritatea din Consiliul Local. Îi solicităm public primarului să se oprească din demagogie, să renunțe la declarațiile politicianiste, să dea dovadă de seriozitate și să se ocupe cu adevărat de atribuțiile pe care le are.”, se arată în comunicatul PNL Focșani. ”Este regretabil că am pierdut atât de mult timp din cauza orgoliilor mărunte şi a şicanelor celor din PSD iar cei afectați au fost focşănenii, inclusiv angajații primăriei. Politica trebuie făcută pentru cetățeni, nu pentru interese de partid.

Sperăm ca pe viitor primarul Cristi Misăilă să colaboreze cu majoritatea USR-PLUS-PNL din cadrul Consiliului Local în vederea implementării proiectelor de dezvoltare a Focsaniului.
Consilierii USR-PLUS vor fi si mai departe în slujba legii şi a cetățenilor!”, au transmis și cei de la USR-PLUS.
De cealaltă parte, primarul Cristi Misăilă se declară, în continuare, nemulțumit de situația bugetului pe anul în curs, votat pe 10 mai, și susține că problemele de ordin financiar din Primăria Focșani și unitățile subordonate nu au fost rezolvate. ”Soluția dată astăzi de Curtea de Apel Galați în recursul declarat de Consiliul Local Focșani în litigiul cu Sindicatul SINTAX 2010 deblochează PARȚIAL situația tensionată creată de modul în care a fost adoptat bugetul Municipiului Focșani pe anul 2021. În urma deciziei de astăzi, anunț focșănenii că am dispus în regim de urgență plata TUTUROR obligațiilor bugetare restante (furnizorii de utilități, prestatorii de servicii, executanții lucrărilor de investiții, indemnizații ajutoare sociale, burse, salarii etc). Totodată însă, atrag atenția că suntem încă pe avarie sau cu alocări de zero lei la o serie de capitole bugetare, neputând funcționa în mai multe domenii precum întreținerea spațiilor verzi din oraș, cu tot ceea ce înseamnă acest serviciu, inclusiv dezinsecția zonelor verzi și tratamentul copacilor, dar și asigurarea unor servicii elementare de funcționare din Primărie – hârtie, toner, abonamente telefoane și internet ori programe antivirus. De asemenea, fondul de salarii este asigurat pentru 2 luni, iar într-una dintre instituțiile subordonate nici măcar pentru această lună. NU ESTE NORMAL ȘI NICI LEGAL ca, în mod discreționar, prin amendamente nelegale, să fie aduse la zero sau chiar pe minus anumite capitole bugetare, mutând aceste sume în fondul de rezervă bugetară, lăsând astfel liber șantajul politic la adresa Primarului Municipiului Focșani din partea consilierilor PNL-USR pentru a-și atinge obiectivele personale și interesele de grup! De asemenea, condamn presiunea publică exercitată de către reprezentanții PNL față de angajații municipalității, care nu au încălcat cu nimic legea și doar și-au exercitat un drept constituțional în cadrul permis de actele normative în vigoare.”, a transmis primarul Cristi Misăilă prin intermediul unui comunicat de presă.