Bărbați prinși beți la volan. Unul avea alcoolemia 1,27 mg/L în aerul expirat

0
225

La data de 26 iulie, ora 18:40, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Odobești au depistat un bărbat, de 51 de ani, din comuna Vârteșcoiu, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitatea de domiciliu, sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat rezultatul de 1,27 mg/L alcool pur în aerul expirat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tot în cursul zilei de ieri, la ora 21:15, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea, în urma unui apel S.N.U.A.U. 112, au oprit în trafic un bărbat de 36 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național E85, între Focșani și Garoafa, sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat rezultatul de 1,10 mg/L alcool pur în aerul expirat. De asemenea, persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere. (IPJ Vrancea)