joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateDiscuții Klaus Iohannis-sindicaliștii din educație: președintele a promis că se va implica...

Discuții Klaus Iohannis-sindicaliștii din educație: președintele a promis că se va implica în rezolvarea crizei sociale / Greva continuă și miercuri

UPDATE    Între timp, Administrația Prezidențială a transmis un comunicat în care se precizează, printre altele, că „președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și a obținerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional. Președintele României îndeamnă toate părțile angajate în dialogul instituțional să dea dovadă de responsabilitate și flexibilitate în procesul de negociere și să înțeleagă că soluțiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile și solicitările profesorilor.”

Astăzi după-amiază, președinții federațiilor sindicale din învățământ au fost primiți de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Sindicaliștii îi ceruseră președintelui Iohannis să medieze negocierea dintre sindicate și Guvern, pentru a se ajunge la rezultatul așteptat și, implicit, la încetarea grevei generale din educație. La ieșirea de la Palatul Cotroceni, liderii sindicali au anunțat că președintele Klaus Iohannis s-a declarat dispus să gireze un eventual acord al coaliției de guvernare cu sindicatele.

”Există posibilitatea de detensionare, dar decizia va fi a colegilor noștri. Vom consulta colegii și vom da un răspuns. (…) E o șansă optimă pentru toți colegii noștri ca problemelor lor să poată să fie rezolvate. E un angajament foarte ferm.”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, la ieșirea de la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis. ”Președintele a promis că se va implica să rezolve toate aceste probleme. Colegii noștri sunt cei care vor hotărî în cele din urmă. I-am explicat președintelui că nu noi decidem, oamenii decid dacă vor continua greva.”, a precizat și președintele FSLI, Simion Hăncescu, la ieșirea de la Palatul Cotroceni.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu