Directorul doi și un sfert. Ziua este șef de instituție, seara rezolvă problema parcărilor și îi rămâne timp să fie și economist

0
712

Fostul consilier local PSD Dorian Alecsandrescu, proapăt numit director al SC Parking Focșani STL, societate subordonată consiliului local, care va administra locurile de parcare din municipiu, rămâne director și la Oficiul de Studii Pedologice Vrancea. Primarul Cristi Misăilă spune că nu este nicio incompatibilitate între cele două funcții. Edilul admite că totuși Alecsandrescu ar putea opta între una din cele două funcții peste șase luni, când se va organiza o selecție pentru desemnarea administratorului SC Parking. Reamintim că aleșii locali au votat în ultima ședință de consiliu local retribuirea administratorului SC Parking cu suma de 5.000 de lei net/lună. Totodată, acesta câștigă în jur de 3.000 de lei net/lună și din calitatea de director la Oficiul de Studii Pedologice, iar în declarația de avere din această vară Dorian Alecsandrescu a menționat că a obținut 4.164 de lei, în calitate de economist la cabinetul medical al părinților.

Cât îl privește pe celălalt apropiat al primarului, numit recent director la Direcția de Dezvoltare și Servicii Publice Focșani, Marian Lungu, salariul acestuia este de până în 2.300 de lei/lună. „Domnul Lungu este un om de acțiune și dorește și vrea să facă tot ceea ce își propune, ca un adevărat profesionist și nu cred că este o problemă venitul pe care îl încasează”, a declarat primarul Cristi Misăilă.