Dezbatere publică pentru prețurile medicamentelor

0
118
Ministerul Sănătății a anunțat o serie de măsuri menite să asigure un acces mai bun al pacienților la medicamente. Prin adoptarea HG 800/2016 de către Guvernul României, și prin măsurile complementare lansate de Ministerul Sănătății, asigurăm o scădere treptată a prețurilor medicamentelor și, de asemenea, disponibilitatea acestora în farmacii și spitale.
Ca urmare a dialogului continuu cu toți factorii implicați, Ministerul Sănătății va propune Guvernului o serie de acte normative care să completeze și să îmbunătățească reglementările actuale. Aspectele pe care Ministerul Sănătății le are în vedere se referă la cotele actuale maximale de adaos, precum și la cele adoptate prin HG 800/2016, care urmează să fie aplicate de la 1 aprilie 2017. Astfel, Ministerul Sănătății a publicat astăzi în transparență decizională o propunere de modificare a acestora, pornind de la grilele aplicabile în acest moment.
Deciziile care vor fi luate ca urmare a dezbaterii publice vor avea ca prioritate principiile pe care și le-au asumat Ministerul Sănătății și Guvernul României, și anume acelea de a asigura accesul pacienților la medicamente, la cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană.
“Prima noastră grijă este pacientul, care trebuie să aibă acces la medicamente. Ne asigurăm în primul rând că medicamentele esențiale sunt disponibile și la prețuri accesibile“, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.
 
Sursa: Biroul de presă al Ministerului Sănătății