Devino voluntar pentru copiii din centrele de plasament din Vrancea!

0
2433

Programul educațional Ajungem MARI a demarat o nouă campanie de înscrieri pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial. Doritorii, care vor face activități online și fizic alături de tineri timp de opt luni, se pot înscrie până pe 26 septembrie.

În județul Vrancea, cei 65 de copii din centre de plasament și căsuțe de tip familial din Focșani, Panciu, Mărășești, Dumbrăveni și Odobești ar avea nevoie de ajutorul a încă 25 de voluntari. Unii vrânceni au ales deja să se implice pentru binele altora și îi vor îndruma pe noii voluntari în activitate. Ana – Maria Motoc are 21 de ani și este voluntară Ajungem MARI din februarie 2021. Spune că a văzut voluntariatul ca o cale ideală atât din punct de vedere intelectual, cât și moral, pentru a-și folosi cunoștințele dobândite în facultate, cu scopul de a face o îmbunătățire un viața cuiva. „Am căpătat încredere în abilitățile mele didactice, am prins și mai multă dragoste pentru cunoaștere decât aveam înainte și mi-am dat seama că este într-adevăr visul meu să devin cadru didactic”, a spus ea despre răsplata pe care a primit-o. Despre recompensă vorbește și Oana Dragomir, 31 de ani: „Oamenii care iau primul contact cu mediul acesta consideră că vor avea doar de oferit. Nimic mai neadevărat! Primim în schimb multe zâmbete, învățăm să gestionăm situații prin care nu ne-am fi gândit vreodată că vom trece, descoperim în noi un alt om – unul mai empatic, mai răbdător, mai atent, mai responsabil. Sunt nenumărate beneficii care ne ajută să ne cunoaștem și să ne dezvoltăm alături de echipa din care facem parte”. „Emoția întâlnirii cu copiii încălzește inima oricui. Orice pas făcut alături de un copil înseamnă un viitor adult echilibrat, încrezător în el și în cei din jur, lucru de care ei au mare nevoie. Cu cât mai mulți voluntari, cu atât mai mulți astfel de adulți”, a transmis și Iuliana Baciu-Ersen, unul dintre coordonatorii Ajungem MARI.

Scopul voluntarului este să fie mentor, model, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. Activitățile pe care le vor desfășura voluntarii sunt ședințe de pregătire/ remediere școlară (română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică), ateliere creative (muzică, dans, fotografie, arte plastice), ateliere de siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, TIC, educație financiară și antreprenorială, pe baza suporturilor de curs din program.

Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar – https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/, unde se găsesc și toate detaliile despre program, până pe 26 septembrie. În perioada 21-28 septembrie toți cei care au aplicat vor primi răspuns, indiferent dacă au trecut sau nu în etapa următoare. Urmează trainingul inițial obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor să lucreze cu copiii. În funcție de recomandările autorităților, în unele județe conducerea centrelor le va permite voluntarilor să participe fizic la activități cu copiii sau la ieșiri și excursii în afara centrelor. Iar acolo unde nu se poate merge fizic, voluntarii vor susține activități online pentru copii. Voluntarii trebuie să aibă minim 16 ani, fără limită superioară de vârstă, iar un modul durează opt luni, în perioada noiembrie – iunie.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

</div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentAm intrat într-o nouă perioadă de stare de alertă. Regulile de protecție sanitară se mențin în aceleași coordonate
Articolul următorAccident mortal azi noapte, cu fiul unui om de afaceri, decedat anul trecut de COVID-19