Deputatul Ion Ștefan își justifică demisia din PNL: ”Nu l-am îndepărtat pe baronul Marian Oprișan pentru a fi acum colegi de coaliție!”

0
701
Nu pot să mă dezic de acest crez, nu pot închide ochii și nu mai pot aștepta trezirea conștiinței la echipa demolatoare care a împins PNL în pat cu PSD. Din acest motiv, cu lacrimi în ochi și cu multă părere de rău pentru echipa frumoasă din familia liberală, cea alături de care am muncit pe brânci la Vrancea pentru a învinge ”ciuma roșie”, dar și la București, când am făcut parte din guvernarea liberală condusă de Ludovic Orban, din acest moment drumurile noastre se despart.
PNL de astăzi nu mai este familia în care să mă regăsesc și cu care să mai pornesc în lupte politice. Partidul care își propunea în urmă cu numai un an să ofere României o viziune de dezvoltare liberală, într-o guvernare viabilă și stabilă de centru-dreapta alături de partenerii noștri politici de atunci, formațiunea care dorea să guverneze spre binele românilor pentru 8 ani de zile, astăzi este în pat cu dușmanul. Și nu doar atât, s-a predat celor care au scos o Românie întreagă în stradă, la proteste! Este o sfidare și o bătaie de joc care va fi sancționată la vot, de cetățeni!
Am sperat până în ultimul moment că nu se va ajunge aici. Am sperat ca gestul meu și al colegilor mei, de revoltă, prin care am plecat din Grupul parlamentar PNL, să fie un semnal de alarmă pentru președintele Klaus Iohannis și pentru noul șef al PNL Florin Cîțu ori pentru ”echipa câștigătoare”, ceea ce nu s-a întâmplat!
Astăzi demisionez din PNL, urmând a activa ca deputat independent de Vrancea, care își va continua munca legislativă în folosul vrâncenilor care m-au trimis să le reprezint interesele în Parlament și care mi-au fost aproape tocmai pentru că am avut un deziderat comun: să îndepărtăm ”ciuma roșie” din Vrancea și de la centru. Nu l-am îndepărtat pe baronul Marian Oprișan pentru a fi acum colegi de coaliție! Nu am schimbat culoarea politică a Vrancei pentru ca acum să dau mâna cu cei care au îngropat economic județul, în decenii cât au fost la butoane. Nu pot da ochii cu vrâncenii care m-au votat pentru mesajul nostru, al liberalilor, în favoarea dezvoltării economice, pro-justiție, pro-democrație, pro-Europa pentru ca acum să le explic că am reevaluat PSD și pe baronii roșii.
Eu nu pot reevalua PSD! Așa cum nu o pot face nici vrâncenii!
De astăzi, alături de Ludovic Orban și ceilalți colegi demisionari vom intra în Opoziție și vom pune bazele unei noi construcții politice și sper, cu toată inima, ca vrâncenii și românii de bună credință să ne fie aproape. (Ion Ștefan, deputat demisionar din PNL)