Decathlon retrage de pe piață trei produse folosite de alpiniști

0
303

Compania Decathlon a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cu privire la retragerea de pe piață a trei produse. Producătorul a sesizat neconformități la aceste produse vândute pe piața românească și, chiar dacă nu s-au înregistrat accidente, a decis retragerea lor. Cele 3 produse sunt folosite în alpinism: mănuși, carabinieră și dispozitiv de asigurare. ”Retragerea privește dispozitivul de filat pentru alpinism marca Simond, vândut în România în perioada 16.16.2017 – 05.07.2019. Ca urmare a proceselor noastre de asigurare a calității şi securităţii, echipele mărcii FOUGANZA au constatat că anumite produse aveau o concentraţie de crom 6 prea ridicată, care, în cazuri rare, ar putea duce la reacții alergice. Acțiunea de retragere voluntară se desfășoară până pe 24.01.2020. Fiecare client care are produsul înregistrat pe cardul de fidelitate Decathlon va fi contactat prin poștă sau pe e-mail. De asemenea, un anunț privind retragerea produsului va fi afișat în magazinele Decathlon din România și pe website-ul www.decathlon.ro. Această defecțiune va fi corectată prin schimbarea produsului sau rambursarea costului acestuia.”, au transmis reprezentanții rețelei comerciale, în cazul mănușilor.

”Retragerea privește dispozitivul de filat pentru alpinism marca Simond, vândut în România în
perioada 05.12.2018 – 04.07.2019. Ca urmare a proceselor DECATHLON SA de asigurare a calității, echipele Simond au identificat un risc potențial: am descoperit că, în cazuri rare, inelul de blocare (partea neagră) a carabinierei ar putea să fie montat invers. Acest lucru poate duce la riscul de deblocare accidentală a carabinierei în timpul utilizării. Acțiunea de retragere voluntară se desfășoară până pe 23.01.2020. Retragerea a fost anunțată de Producător la nivel european la organismul corespunzător din cadrul Comisiei Europene. Numărul notificării este 2019_3726. Fiecare client care are produsul înregistrat pe cardul de fidelitate Decathlon va fi contactat prin poștă sau pe e-mail. De asemenea, un anunț privind retragerea produsului va fi afișat în magazinele Decathlon din România și pe websiteul www.decathlon.ro. Această defecțiune va fi corectată prin rambursarea costului produsului.”, se menționează în notificarea către ANPC, cu referire la carabiniera de alpinism.

”Retragerea privește dispozitivul de filat pentru alpinism marca Simond, vândut în România începând cu 25.02.2019. Am descoperit că, în cazul în care 2 alpiniști sunt asigurați simultan de capătul de coardă, dacă unul dintre cei doi alpiniști întinde coarda, cel de al doilea alpinist rămâne blocat. Acțiunea de retragere voluntară se desfășoară până pe 25.01.2020. Retragerea a fost anunțată de Producător la nivel european la organismul corespunzător din cadrul Comisiei Europene. Numărul notificării este 2019_3741. Fiecare client care are produsul înregistrat pe cardul de fidelitate Decathlon va fi contactat prin poștă sau pe e-mail. De asemenea, un anunț privind retragerea produsului va fi afișat în magazinele Decathlon din România și pe websiteul www.decathlon.ro. Această defecțiune va fi corectată prin rambursarea costului produsului.”, susțin reprezentanții Decathlon în adresa înaintată ANPC.