marți, iulie 23, 2024
AcasăSocietateDacia produce Duster pentru Armată

Dacia produce Duster pentru Armată

Secretarul de stat responsabil pentru industria de apărare din Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Sorin Encuţescu, s-a întâlnit recent cu președintele-director general al SC Automobile Dacia SA, Nicolas Maure.
Cei doi au vorbit despre relațiile dintre statul român și producătorul franco-român de autovehicule. De asemenea, s-a abordat și subiectul Dacia Duster Army, un proiect care i-ar putea avea ca potențiali beneficiari instituții din Sistemul Național de Securitate și industria de apărare.
 „Întâlnirea a prilejuit o scurtă prezentare a caracteristicilor tehnice ale vehiculului Dacia Duster Army. Au fost evidenţiate performanţele acestuia în condiţiile utilizării sale cu diverse echipări şi pentru mai multe tipuri de misiuni. Părţile şi-au exprimat dorinţa şi deschiderea necesară pentru a dezvolta programul Dacia Duster Army şi a realiza un model adecvat cerinţelor operaţionale ale potenţialilor beneficiari din Sistemul Naţional de Securitate şi industria de apărare. S-a convenit organizarea unor întâlniri la nivel de specialiști din domeniul cercetare-dezvoltare și industria de apărare, organizarea unor vizite de lucru și a unor exerciții demonstrative prin care să fie probate performanțele tehnice și funcționale ale modelului, posibilitățile de echipare și utilizare ale acestuia”, ne informează un comunicat al Ministerului Economiei. Duster Army este un vehicul special adaptat de echipele de inginerie ale Renault România ca să răspundă cerinţelor de transport ale Armatei Române, în conformitate cu standardele NATO.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu