Cutia Bebelușului, la Maternitatea din Focșani

0
278

Cutia Bebelușului a schimbat viața a generații întregi în Finlanda, în cei peste 81 de ani de când programul se desfășoară în această țară, scăzând mortalitatea infantilă, de la 6,5 ‰ la 1,7‰. Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil român șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, primesc Cutia Bebelușului mamele în situații dificile de viață, care nasc pe 1 iunie. Odată cu Cutia Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire a bebelușului și de o consultație în alăptare. Programul se desfășoară în 22 de maternități partenere ale Asociației SAMAS, din 19 de orașe: Timișoara, Bacău, Pitești, Ploiești, Medgidia, Drobeta Turnu Severin, Hârșova, Moinești, Roșiori de Vede, Iași, Bistrița, Zalău, Piatra Neamț, Botoșani, Cluj Napoca, Buftea, Focșani, București, Baia Mare.

Despre CUTIA Bebelușului

În Finlanda, în 1938, CUTIA Bebelușului a fost creată pentru familiile cu statut economic deficitar, din dorința de a reduce mortalitatea infantilă ridicată, iar 11 ani mai târziu cutia a început să fie acordată tuturor nou-născuților. Asociația SAMAS are ca obiectiv reducerea mortalității infantile și creșterea sănătoasă a copiilor, CUTIA Bebelușului reprezentând un ajutor material acordat familiilor din medii defavorizate. Beneficiile cutiei sunt recunoscute la nivel international, aceasta trecând granița Finlandei, programul desfășurându-se în mai multe țări de pe glob: Australia, Japonia, Statele Unite ale Americii. În România, CUTIA Bebelușului este realizată de Asociația SAMAS în parteneriat cu Rossmann România – producătorul acestei cutii și este dotată cu:

  • Saltea, cearșafuri, pilotă, pătură de la Mondo Carp
  • Produse de îngrijire pentru copii de la sebamed
  • Scutece și jucării de la NORIEL
  • Produse de îmbrăcăminte bebeluș 1-3 luni de la Kara Baby
  • Produse de igienă de la Abi Solution
  • Produse de igienă și îngrijire pentru mamă și copil de la BARZA
  • Lanolină pură și tampoane pentru sâni de la Next Step
  • Ulei de cocos extravirgin și dezodorizant pentru masajul bebelușului de la SanoVita

Cursurile de îngrijire bebeluș și consilierile în alăptare sunt susținute și de Wood Class și de Grădinița „Albă ca Zăpada” din București. CUTIA Bebelușului este realizată din carton, are dimensiunile de 70 x 43 x 27 cm și va fi folosită ca pat pentru bebeluș în primele trei luni de viață. (sursa: Asociația SAMAS)