Cum se contrazice „profetul adevărului” Misăilă în privința parcării pe care vrea să o dea Catedralei

0
78

Preocupat mai mult cu aparițiile în presă decât cu faptele, primarul Cristi Misăilă pare să fie în război cu toată lumea chiar și atunci când se află în concediu. Altfel nu se explică ieșirile sale colerice la adresa adversarilor politici, dar și a jurnaliștilor care nu-i cântă în strună. În cursul zilei de miercuri a remis redacțiilor un nou comunicat prin care înfierează o serie de declarații și informații din spațiul public. Recent, liberalul Liviu Macovei, a cărui intenție de a candida la funcția de primar al municipiului este cunoscută, și-a spus punctul de vedere cu privire la un proiect pe care primarul vrea să-l promoveze în ședința de joi. Acesta a criticat decizia administrației locale de a desființa 24 de locuri din parcarea amplasată în vecinătatea de nord a Catedralei, teren care ar urma să ajungă în stăpânirea bisericii. „Dacă PSD-istul Misăilă ar fi fost un primar gospodar și responsabil față de focșănenii care l-au ales, înainte de a propune un astfel de proiect, ar fi inițiat o consultare cu cetățenii din zonă și le-ar fi oferit soluții alternative. E obligația lui, ca primar, să le propună alte locuri de parcare în locul celor 24 pe care dorește să le desființeze. În loc să se întâlnească cu focșănenii afectați și să le prezinte o soluție viabilă, primarul PSD i-a ignorat, crezând că problema lor va dispărea de la sine dacă-i va pune în fața faptului împlinit. Aceasta nu este atitudinea unui primar gospodar, care îi respectă pe cetățeni și lucrează în interesul lor, ci a unui struț care își ascunde capul în nisip”, a susținut Liviu Macovei.

Declarația liberalului și ceea ce a scris presa despre subiect l-au determinat pe Misăilă să reacționeze, într-un stil brutal, fără nicio legătură cu realitatea. De altfel, reacția este contrazisă chiar de raportul din proiectul de hotărâre menționat, despre care vom vorbi mai jos. „Falși profeți ai adevărului, aflați în campanii interne de partid, aruncă pe piață tot felul de știri neadevărate, vrând să-și crească astfel procentele nesemnificative. Ultima acțiune de acest gen s-a concretizat într-o campanie de dezinformare vizavi de unul dintre proiectele de hotărâre care vor fi discutate joi, 31 ianuarie 2019, în ședința Consiliului Local al Municipiului Focșani. Concret, se va supune dezbaterii propunerea de încredinţare în folosinţă gratuită a 277 mp din domeniul public al Municipiului Focşani către Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Din păcate, în spațiul public s-a vehiculat ideea că astfel vor fi desființate nu mai puțin de 24 de locuri de parcare, lăsându-i pe cetățenii din zonă fără soluții în cazul de față. Tocmai de aceea, trebuie precizat cât se poate de clar că NU VA DISPĂREA NICIUN LOC DE PARCARE! Iar explicația că niciun loc de parcare nu va fi afectat vine din faptul că terenul care urmează a fi încredințat Parohiei nu a făcut parte niciodată din parcarea respectivă!Practic, această suprafață de teren, pe care în urmă cu 20 de ani au fost amplasate mai multe garaje, care între timp au și fost desființate, doar a figurat în toată această perioadă în evidențele scriptice ca parcare, ea fiind de fapt o zonă de garaje”, a spus edilul șef, prin intermediul unui comunicat de presă.

În realitate, lucrurile stau așa cum scrie în presă și în proiectul de hotărâre, pe care, se pare, primarul doar l-a semnat. Potrivit raportului anexat proiectului de hotărâre, semnat de Cristi Misăilă, se recunoște că se diminuează parcarea cu o suprafață de teren pentru a fi dată în folosință Catedralei. „În vederea atribuirii terenului descris mai sus, se impune modificarea anexei  la Hotărârea Consiliului Local  al Municipiului Focșani Nr. 383/10.12.2015 privind însușirea inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Focșani, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează: diminuarea suprafeței parcării inventariate cu numărul 14.749, de la 844 mp la 615 mp, diferența de 229 mp urmând să fie inventariată  distinct cu destinația de curți construcții; diminuarea suprafeței terenului aferent Punctului  termic 19, inventariat cu numărul 11239, de la 412 mp la 364 mp, diferența de 48 de mp urmând să fie inventariată în mod distinct cu destinația de curți-construcții. În acest sens, se va modifica anexa 4-secțiunea I la HCL Nr. 186/27.04.2017 privind alegerea formei de gestiune a serviciului public  de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor ce aparțin domeniului public și privat al municipiului Focșani, în sensul diminuării suprafeței parcării identificate cu P135, urmând să se înregistreze cu suprafața de 615 mp și un număr de 27 de locuri”, se arată în raportul pe care chiar primarul Misăilă l-a semnat. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cadrul ședinței Consiliului Local de joi, 31 ianuarie, pentru a fi aprobat proiectul fiind necesare voturile a două treimi din aleșii locali.