Consilierii PNL spun că defectarea microfonului președintelui de ședință a fost intenționată. Primarul spune că a fost un incident nefericit

0
398

Consilierii locali PNL susțin că defectarea microfonului președintelui de ședință a fost o acțiune intenționată, cu scopul de a boicota ședința Consiliului Local Focșani de astăzi. Pentru că microfonul nu a fost reparat în timp util, președintele de ședință, viceprimarul Ana Maria Dimitriu (PNL), a suspendat ședința și a solicitat organizarea unei alte ședințe la data când se va repara defecțiunea. ”Nu am putut să-mi desfășor atribuțiile din cauză că sistemul audio avea defecțiuni, primarul neasigurând condițiile tehnice pentru desfășurarea ședinței. Codul administrativ și Regulamentul de funcționare a Consiliului Local Focșani nu sunt un moft, încălcarea legii nu se va întâmpla. De când am început activitatea ca viceprimar, am descoperit multe probleme, poate de aceea mi-au fost retrase mare parte din atribuții. Este un boicot la adresa mea, ca viceprimar din partea PNL. Așteptăm o nouă convocare a ședinței Consiliului Local din partea domnului primar.”, a precizat viceprimarul Dimitriu în cadrul unei conferințe de presă. Afirmațiile viceprimarului au fost întărite de colegii săi consilieri. ”Noi am făcut multe propuneri pentru completarea proiectului de buget din acest an, utile pentru dezvoltarea municipiului Focșani, discutate anterior, în proporție de 90%, cu focșănenii. Iar aceste propuneri nu au putut fi introduse și votate pentru că ședința nu s-a putut ține din cauză că sistemul tehnic s-a defectat subit. Eu nu cred în coincidențe. M-am așteptat la un astfel de tertip. E straniu că tocmai acel dispozitiv al președintelui de ședință nu funcționează.”, a precizat consilierul PNL Corneliu Gheoca. ”Doamna viceprimar a condus cu mână forte ședințele de până acum, iar PSD și-a dat seama că nu au succes decât acoperind cu voce ridicată și mitocănie. Pe ei (n.r. consilierii PSD) i-a deranjat faptul că sunt întrerupți atunci când vorbesc pe lângă subiect. Aparatul a fost sabotat intenționat și nu s-a dorit repararea rapidă a dispozitivului.”, a susținut și consilierul liberal Costel Bîrsan.

Ulterior, într-o conferință de presă, primarul Cristi Misăilă a susținut că nu a fost nimic intenționat. ”A fost un incident nefericit, nu știu ce s-a întâmplat (n.r. cu microfonul președintelui de ședință). Chestia cu butonul roșu este o găselniță. Colegii mei au pus la dispoziția doamnei viceprimar un alt microfon. Cel pe care îl voia doamna viceprimar îl folosea în mod abuziv și discreționar.”, a declarat primarul Cristi Misăilă.