Concertele Metallica, acum online, pentru toți cei care stau acasă

0
687

Milioane de persoane din lumea întreagă sunt în izolare și carantină, din cauza pandemiei de coronavirus. Viaţa multora este făcută mai uşoară datorită filmelor și înregistrărilor de tot felul, transmise online. Celebra trupă Metallica se alătură artiştilor care oferă recitaluri speciale în mod gratuit în această perioadă, pornind campania #MetallicaMondays. Prin intermediul său, trupa va transmite în fiecare zi de luni un concert legendar Metallica. Noua serie de concerte va fi transmisă prin live stream pe YouTube şi Facebook, săptămânal. ”În vreme ce toţi ne respectăm consemnul şi stăm acasă, ni se face dor de muzică live, deci ce ziceţi dacă aruncăm o privire asupra unora dintre concertele voastre preferate la o distanţă responsabilă social? Nu am vrea să sune clişeic, dar acum mai mult ca niciodată suntem împreună în faţa acestei provocări şi interconectarea umană este modul în care o vom depăşi. Cu acest lucru în minte vă oferim o serie de concerte Metallica live direct de pe canapea.”, au transmis membrii legendarei trupe de heavy metal.

Primul concert transmis pe canalul de YouTube Metallica şi pe pagina de Facebook a trupei este cel de la Slane Castle, de pe 8 iunie 2019. Concertul include şi o secţiune de strângere de fonduri pe YouTube, unde puteţi dona pentru fundaţia All Within My Hands, care combate foametea şi Covid-19.

Metallica a concertat în România anul trecut, pe 14 august, la 9 ani distanță de concertul precedent. Evenimentul s-a desfăşurat la Arena Naţională şi a depăşit 50.000 de spectactori. Trupa a primit şi Discul de Platină în România pentru albumul „Hardwired… to Self Destruct”.