Concedieri colective la Electrica Serv

0
391

Procesul de fuziune dintre societățile  ELECTRICA și ELECTRICA Serv a început și s-a anunțat, deja, un program de concedieri colective, care se va întinde pe o perioadă de doi ani. „La nivelul societății Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA a fost aprobat un program de concedieri colective valabil până la data de 31 decembrie 2019, în vederea eficientizării activității societății prin corelarea numărului de angajați indirect productivi cu cel al angajaților direct productivi”, se precizează într-un comunicat al societății. Nu s-a stabilit, deocamdată, numărul de salariați ce urmează a pleca acasă. De altfel, în ambele societăți Electrica se duce o campanie de convingere a angajaților să plece de bunăvoie, făcându-se oferte de salarii compensatorii pentru cei care acceptă.

Conform datelor oficiale, Grupul Electrica a înregistrat în trimestrul I al acestui an o pierdere de 51 milioane lei, comparativ cu un profit net de 142 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Electrica a obținut venituri operaționale de 1,44 miliarde lei, în scădere cu 5% față de aceeași perioadă a anului precedent. Totodată, compania a distribuit 4,6 TWh de energie electrică, în creștere cu 4%, la 3,68 milioane de utilizatori. Grupul Electrica are 3,68 milioane de clienți și a distribuit aproximativ 17,5 TWh de electricitate în 2016, în creștere cu 2,6% față de 2015.

Acum câteva luni, ELECTRICA anunța demararea un amplu proces de reorganizare, care cuprinde atât reduceri de personal cât și investiții. Printre punctele înscrise în acest program se numără:

– implementarea unui nou model țintă de organizare a segmentului de distribuție, bazat pe procese reproiectate cu accent pe eficientizarea și calitatea serviciilor oferite clienților;

– internalizarea anumitor activități din Electrica Serv, având ca obiectiv principal realizarea planului de investiții foarte ambițios de anul viitor (CAPEX de 863 milioane RON);

– un nou concept de remunerare bazat pe performanță;

– un concept pentru programul de reducere și control al costurilor.