Circa 900 de teste COVID-19 efectuate în Vrancea, în ultima săptămână

0
181
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au prelevat și prelucrat, în ultima săptămână, cu aparatul RT-PCR, un număr de 899 probe, defalcate pe zile, astfel: sâmbătă, 17 octombrie – 101 probe, duminică, 18 octombrie – 86 probe, luni, 19 octombrie – 40 probe, marți, 20 octombrie – 146 probe, miercuri, 21 octombrie – 107 probe, joi, 22 octombrie – 197 probe, vineri, 23 octombrie – 222 probe.
Având în vedere evoluția din ultima perioadă a cazurilor de infecție cu Covid-19, Direcția de Sănătate Publică Vrancea reamintește cetățenilor importanța respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției. Pentru ca numărul cazurilor active să scadă, distanța fizică trebuie respectată, raportat la timpul în care s-ar afla oamenii în preajma unei persoane posibil infectate. În repetate rânduri, DSP Vrancea a insistat, prin comunicate de presă, prin informări publicate pe site-ul propriu și paginile de socializare, pe respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică, purtarea măștilor și spălarea frecventă a mâinilor, măsuri sigure pentru stoparea răspândirii cu SARS-CoV-2.
Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ. Recomandăm informarea din surse oficiale și adoptarea unui comportament responsabil. (sursa: DSP Vrancea)