CEC scade avansul la creditele ipotecare

0
118

CEC Bank, cea mai mare bancă deţinută de stat, anunță reducerea avansului minim cerut pentru creditele ipotecare, de la 30% până la 20%. Decizia face parte dintr-o ofertă promoţională valabilă până la finalul anului. Odată cu reducerea avansului, CEC Bank a scăzut şi nivelul dobânzilor percepute. Oferta băncii vizează creditele în valoare de cel mult 250.000 de euro, destinate cumpărării şi construirii de locuinţe în Bucureşti sau în reşedintele de judeţ.
La prezentarea unui avans egal sau mai mare de 30%, nivelul dobânzii percepute de bancă va fi format din indicatorul Robor la 6 luni plus o marjă de 2,15% pe an (în cazul în care creditul se achiziționează la pachet cu credit prin card), Robor la 6 plus o marjă de 2,25% pe an (fără achiziționarea împreună cu credit prin card). Pentru un avans cuprins intre 20% și 30%, dobânda va fi Robor la 6 plus 2,40% p.a. (în cazul în care creditul se achiziționează la pachet cu credit prin card), respectiv Robor la 6 plus 2,50% (fără achiziţionarea împreună cu credit prin card). CEC Bank mai precizează că rata de dobândă este stabilită în funcţie de indicele ROBOR la 6 luni, actualizabil semestrial în prima zi lucrătoare a semestrului. Valoarea indicelui începând cu data de 1 iulie 2016 este de 1,06%.
Creditele ipotecare în lei pentru cumpărarea şi construirea de locuinţe se acordă pe o perioadă de până la 35 de ani. Clienţii au posibilitatea de a rambursa anticipat fără comision, precum şi de a rescadenţa/reeşalona creditele contractate. Pot fi achiziţionate inclusiv locuinţele executate silit de CEC Bank sau de alte instituţii de credit, fără evaluare.