Ce au decis pesediștii în CEx. Șerban Nicolae ar vrea să fie președintele României

0
166

Dispute aprinse și în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, de astăzi. Principalele decizii adoptate sunt următoarele:

  • Congresul va avea loc pe 29 iunie, propunerea lui Paul Stănescu, de amânare, fiind respinsă.
  • Se vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general.
  • În CEx niciun lider, în afara Vioricăi Dăncilă, nu și-a anunțat intenția de candidatură la Congres pentru șefia partidului.
  • Se va modifica statutul PSD, astfel încât președintele să fie ales de delegați.
  • Fiecare organizație județeană va participa cu același număr de delegați pe care l-a avut la precedentul Congres.

Printre numele vehiculate până acum, pentru a candida la șefia PSD, s-ar mai număra Ecaterina Andronescu și Eugen Teodorovici. Oricum, deocamdată se profilează trioul câștigător la congresul PSD din 29 iunie, format din Viorica Dăncilă (președinte) – Marian Oprișan (președinte executiv) – Niculae Bădălău (secretar general). Potrivit unor surse, în cadrul ședinței CEx, senatorul Șerban Nicolae a anunțat că vrea să intre în cursa internă pentru desemnarea candidatului la Președinția României. Șerban Nicolae a mai ”lucrat” la Palatul Cotroceni, în calitate de consilier al fostului președinte Ion Iliescu. Tot surse din interiorul ședinței susțin că Viorica Dăncilă ar fi prezentat un sondaj recent, în care PSD este cotat la sub 20% din preferințele românilor.