AcasăSocietateCazul Leoben. Tinere exploatate sexual sub acoperirea că fac „prostituție legală” în...

Cazul Leoben. Tinere exploatate sexual sub acoperirea că fac „prostituție legală” în Austria

Tragedia pornește din Năsăud, un mic orășel de provincie din nordul Transilvaniei, și începe cu o fată și un bărbat. Fata a fost racolată de bărbat prin metoda clasică a iubitului, sau loverboy, și obligată să practice prostituția în Austria.

Să îi numim Alina și Aurel, strict pentru protecția victimei, întrucât dosarul lui Aurel se află încă pe rolul instanțelor, fiind acuzat de DIICOT de mai multe fapte privind traficul de ființe umane.  Alina nu este singura victimă a lui Aurel. Din păcate, după ea au urmat și alte fete. Tocmai de aceea am abordat acest caz și l-am denumit LEOBEN, după numele orașului din Austria unde au fost obligate să practice prostituția fetele racolate de Aurel. Veți vedea că e vorba de rețele bine structurate, care încearcă să ocolească legislația austriacă destul de permisivă.

Din dosar, aflăm că Aurel, care locuiește în orașul Năsăud, nu a desfășurat din anul 2010 și până în 2019 nicio activitate în calitate de salariat, așa că nu a obținut niciun fel de venituri impozabile. Dar nu înseamnă că nu avea bani, căci concentrat pe obținere de venituri din orice activitate. Din 2011, întrevăzând că poate obține sume mari din exploatarea sexuală a unor persoane de sex feminin în Austria și în alte țări din vestul Europei, a început să recruteze persoane aflate în dificultate, care nu aveau venituri și nici locuință, le găzduia, iar apoi sub pretextul oferirii unui loc de muncă în străinătate le asigura transportul și, la început, cazarea în Austria, percepând venituri din practicarea prostituției. În unele cazuri, Aurel le inducea ideea că ar fi îndrăgostit de ele, iar pentru continuarea activității infracționale a persoanelor exploatate, folosea metode variate, agresiuni, amenințări, șantajarea persoanelor vătămate că va da în vileag activitatea persoanelor vătămate etc. În același timp, continua să sustragă bunuri din Austria, să achiziționeze autoturisme în scop de revânzare, în acest mod ascunzând originea sumelor primite din exploatarea sexuală a persoanelor vătămate.

Unul dintre cluburile în care a practicat prostituția Alina se numește LOVE HAUS și este situat în orașul Leoben, din Austria. Din dosar am aflat că adresa clubului este Einödmayergasse 25, 8700 Leoben. Am verificat pe Google Maps ce figurează la această adresă și am găsit o parcare de tiruri și un club de striptease.

Întreaga poveste o puteți citi pe PRESShub.

Articol publicat în Campania Națională de Conștientizare în privința Traficului de Persoane, derulată de Freedom House România în cadrul proiectului Stop-AT.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu