Casa artistului Ruslan Lazarin, spartă de hoți

0

Casa în care locuiește cunoscutul cantautor basarabean Ruslan Lazarin, stabilit de mulți ani în Focșani, a fost călcată de hoți, azi-noapte. La prima vedere, pagubele nu sunt foarte mari. Se pare că sunt hoți cu experiență, care au acționat destul de ”curat”, cu mănuși, fără să facă zgomot, știind că nu era nimeni acasă la orele acelea. Polițiștii chemați la fața locului au efectuat cercetări întreaga noapte. Ruslan Lazarin este căsătorit cu Cristina Lazarin, psiholog, fost jurnalist. ”…..după 8 ore, acum a plecat POLIȚIA din casa mea. După ce au fost ei, HOȚII. Probabil 2, vreo 2 minute, aseară, pe la 9, când eram puțin ieșiți în lume cum ne este obiceiul. 8 ore… de aseară de la 10 pînă acu’, cînd frîntă cum mă găsesc și insomniacă cum cred că voi deveni, ciufulită la creierul mic și mîzgîlită ptr ADN, mă postez …, 3 echipaje… 4 ofițeri au căutat toată noaptea, au amprentat, au prăfuit, au șters, au scris, au întrebat, după ce „ei” răscoliseră deja toată casa.
Un drot, o placă de păr, care oricum erau inutile frezei mele. Ghiozdanul fetei de școală. Parfumuri începute, le-au trezit simțurile … Cînd am ajuns, luminile aprinse toată casa, în fiecare cameră, un las vegas în bătătura mea, nimic forțat, un șurub desfiletat din geam, fără a-l sparge. De pe masa din bucătărie, de la gura copiilor mei, nicio bomboană, așa de bucurie, nu le-a luat nasul, nici un cogniecel de suvenir… Nici plăsmuțele nu le-au făcut cu ochiu. Bani & Aur, atâta vor! Așa spun evidențele. Și-s multe tare în ultimul an. Frăție, dar pînă la haur…., bani-s îngropați în temelii.
Am dat să plîng. Dar niciun șervețel în cutie n-am mai găsit. Pă după casă, de-aici colea, s-au mișcat cu mănuși. Ei, e scurt drumul! Ăla care rîde des la chetre, mănîncă chetroaie!
PS : Ne vom găsi pe camere. Pentru a merge în alte camere. Doar așa, să le spun finuț că au călcat în munca mea și am un disconfort să merg la baie. Mă-țeapă grija!
Așa e azi, în mațul Focșaniului!”, a scris fosta jurnalistă pe Facebook, în această dimineață.

În ultimele săptămâni au avut loc mai multe furturi din unități comerciale sau locuințe (Focșani, Adjud, Măicănești etc), de obicei noaptea, cu metode asemănătoare: hoți cu cagule și mănuși, mod de operare rapid, fără zgomot, bunuri furate puțin voluminoase dar destul de valoroase.