Care este starea medicului-erou îngrijit la spitalul din Bruxelles

0
253
Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, medicul Ioan Cătălin Denciu este intubat, în stare stabilă. El se află de duminică la Spitalul Militar ”Regina Astrid” din Bruxelles, după ce a suferit mai multe arsuri grave în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț. Cadrele medicale de la spitalul belgian îi asigură tratamentul specific, medicul originar din Focșani fiind supus procedurilor de toaletare a rănilor.

Reamintim că sâmbătă, 14 noiembrie, un incendiu a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț, acolo unde se aflau internați pacienți COVID-19, în stare gravă. Doctorul de gardă, Ioan Cătălin Denciu, a încercat să salveze pacienții din foc și s-a ales, la rândul său, cu arsuri grave, pe 75% din suprafața corpului. El a fost adus la Spitalul Floreasca din Capitală, iar duminică dimineață a fost transferat la Spitalul Militar ”Regina Astrid” din Bruxelles. În incendiul de la spitalul nemțean și-au pierdut viața 10 pacienți COVID-19, care erau în stare gravă. Alți șase au fost transferați la spitalul mobil din Lețcani (Iași), iar doi dintre ei au murit în ultimele trei zile.

Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani și este născut în Focșani. A urmat cursurile Școlii Nr. 9 și Liceului ”Al. I. Cuza” din Focșani și ale Facultății de Medicină din Iași. A lucrat în Belgia și la Spitalul Municipal Moinești, până să ajungă la Spitalul Județean Neamț. Este căsători și are doi copii.