Campanie a motocicliștilor în Piața Unirii: „Și noi suntem în trafic”.

0
196

Avem cu toții un scop comun – pe două, pe patru roți sau pe jos – să reducem până la eliminare riscul accidentelor rutiere, să evităm orice eveniment nedorit în trafic. Experiența și statisticile ne arată că depășirea vitezei legale, lipsa de atenție la schimbarea direcției de mers și neacordarea de prioritate sunt principalele cauze atunci când vorbim de producerea unui accident rutier. Respectul reciproc și empatia nu ar trebui să lipsească din arsenalul pentru prevenirea situațiilor de acest gen.

Ieri, 13 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalităţii au răspuns invitației reprezentanților Asociației REF Road Eagles RC Focșani de a participa la campania acestora de conștientizare cu privire la prezenta motocicliștilor în trafic „Și noi suntem în trafic”.

Te agem un semnal de alarmă în privința motocicliștilor, care, de multe ori, se dovedesc mai vulnerabili, mai greu de observat în trafic, de aceea le recomandăm conducătorilor auto, la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranța deplasării unui motociclist, să fie atenți la schimbarea direcției de mers și, înainte de a deschide portierele, să se asigure că din spate nu trece o motocicletă, acest lucru fiind valabil și pentru pasagerii din autovehicule. De asemenea, motocicliștilor le recomandăm să poarte echipament corespunzător și cască de protecție omologată, să nu facă “slalom” printre autovehiculele în mișcare și să evite accelerările excesive și, firește, să nu conducă cu viteză mai mare decât limita legală! Nu conduceți vehicule dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv! (Sursa: IPJ Vrancea)