Biroul Electoral Județean Vrancea, în formulă completă

0
168

Partidul lui Traian Băsescu a încercat să mai obțină un loc în Biroul Electoral de Circumscripție Nr.41 Vrancea. Conform legii, după cei 3 judecători și reprezentantul Autorității Electorale Permanente, birourile electorale se completează cu reprezentanți ai partidelor cu grupuri parlamentare. Astfel, la începutul lunii octombrie, BEJ Vrancea s-a completat cu câte un reprezentant de la următoarele formațiuni politice: Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Alianța Liberalilor și Democraților, Uniunea Democrată Maghiară din România și Uniunea Națională pentru Progresul României. S-a folosit, la acel moment, numele UNPR în loc de PMP pentru că partidul lui Gabriel Oprea avea grup parlamentar constituit de la începutul mandatului 2012-2016 iar fuziunea PMP-UNPR mai are de înfruntat o serie de contestații.
Următorul pas, conform legii, a fost ca Biroul Electoral de Circumscripție nr. 41 Vrancea să fie completat cu reprezentanții partidelor politice, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțelor politice și alianțelor electorale care participă la alegeri, altele decât cele parlamentare. Dintre formațiunile neparlamentare care au depus liste de candidați în județul nostru, 6 s-au înscris cu liste complete. Însă, dintre acestea, două nu au candidaturile definitive din cauza unor contestații în instanță. Este vorba de Partidul Mișcarea Populară și de Partidul România Unită. Cum necesarul de completare a Biroului Electoral Județean era de 4, atunci s-a hotărât ca celelalte 4 partide neparlamentare cu liste complete să aibă automat câte un reprezentant în acest organism: Partidul Verde, Partidul Alianța Noastră România, Partidul Ecologist Român și Partidul Socialist Român.
„Constatăm că dintre formațiunile politice care au depus liste de candidați, șase dintre acestea au listele complete, atât pentru Senat, cât și pentru Camera Deputaților, respectiv Partidul Ecologist, Partidul Alianța Noastră România, Partidul Socialist Român, Partidul Verde, Partidul Mișcarea Populară, Partidul România Unită, însă, două dintre ele, respectiv, Partidul Mișcarea Populară și Partidul România Unită nu au candidaturile definitive, întrucât au fost contestate la Tribunalul Vrancea.
În aceste condiții, din cele șase formațiuni menționate mai sus, doar patru formațiuni au candidaturi definitive.
Numărul membrilor necesari pentru completarea acestui birou electoral este de patru.
Prin urmare, se constată că nu se impune tragerea la sorți, astfel că Biroul Electoral de Circumscripție nr. 41 Vrancea se completează după cum urmează:
Partidul Verde: reprezentat de domnul Manea Stan ;
Partidul Alianța Noastră România: reprezentat de domnul Butnaru Aurel;
Partidul Ecologist: reprezentat de domnul Dănilă Ionuț – Andrei;
Partidul Socialist Român: reprezentat de domnul Dragomir Lucian;
Drept pentru care s-a întocmit prezentul proces verbal într-un exemplar.
Cu drept de contestație în termen de 48 de ore, conform art. 19 alin.1 din Legea nr. 208/2015”, se arată în procesul verbal de completare al BEJ Vrancea
S-a observat faptul că Partidul Mișcarea Populară a încercat să obțină încă un membru în Biroul Electoral Județean folosind, de această dată, sigla și însemnele PMP, așa cum participă la alegerile din 11 decembrie, în urma fuziunii prin absorbție a PMP cu UNPR. Pornind de la contestațiile în instanță, BEJ Vrancea a hotărât să elimine de la început formațiunea lui Traian Băsescu de la operațiunea de completare a Biroului Electoral. Astfel, Biroul Electoral de Circumscripție Nr.41 Vrancea este, acum, în formula completă de 13 membri: 3 judecători, 1 reprezentant al Autorității Electorale Permanente, 5 reprezentanți ai partidelor cu grupuri parlamentare (PSD, PNL, ALDE, UDMR, UNPR) și 4 reprezentanți ai partidelor neparlamentare (PV, ANR, PER, PSR).