Bilanțul raziilor de ieri ale forțelor MAI, OPC, DSVSA, DSP, ITM: 129 firme controlate, zeci de amenzi, doi șoferi băuți dis-de-dimineață

0
763

Ieri, 15 iulie a.c., polițiștii vrânceni au desfășurat acțiuni pentru menținerea unui climat optim de siguranță în rândul cetățenilor, verificarea respectării măsurilor sanitare impuse în perioada actuală, dar și pe linie rutieră. Acțiunile s-au desfășurat în sistem integrat, prin participarea a peste 100 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului, ai Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea și ai Direcției Publice de Sănătate Vrancea. În total, au fost verificate 129 de societăți comerciale, pentru neregulile identificate fiind aplicate sancțiuni operatorilor economici.

Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind normele de conviețuire socială, pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, a Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în domeniul economic precum și pentru alte abateri. În filtrele rutiere organizate începând cu ora 06.30 la toate ieșirile din municipiul Focșani au fost controlate 194 de autovehicule, 35 dintre acestea fiind de transport persoane. Controalele organizate în trafic au avut drept scop impunerea disciplinei rutiere în rândul participanților la trafic. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale prevăzute de OUG 195/02, valoarea totală fiind în cuantum de peste 8000 lei. Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier, reținute 2 permise de conducere pentru consum de alcool la volan și retrase 3 certificate de înmatriculare. Acțiunile au continuat până la finalul zilei în localurile publice care au deschise terase, la piscine și în zona centrelor comerciale.

Exemple:

În urma unui control efectuat la o societate comercială din Piața Moldovei, polițiștii de investigare a criminalității economice au constatat că nu au fost emise bonuri fiscale pentru anumite mărfuri și au aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională în baza OUG 28/1993 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Echipa mixtă de control formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Focșani, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, polițiști locali și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Vrancea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică a constatat că la intrarea într-un centru comercial nu se efectuează triajul epidemiologic, în sensul că nu ne efectua măsurarea temperaturii clienților.

În filtrul rutier organizat în ”Bariera Brăilei” din municipiul Focșani, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Gologanu care conducea un autoturism deși se afla sub influența alcoolului. Rezultatul indicat în urma testării cu aparatul etilotest a fost de  0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În filtrul rutier organizat în Bariera Odobești, polițiștii rutieri au depistat un alt conducător auto, în vârstă de 51 de ani, din comuna Bolotești, rezultatul testării cu aparatul etilotest fiind de 0,41 mg/l alcool pur expirat. Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19. (IPJ Vrancea)