Bătrână din Odobești, înșelată cu 8000 lei prin metoda „Accidentul”

0

Metoda „accidentul” a fost utilizată din nou: o bătrână din Odobeşti a fost înşelată de un tânăr care s-a recomandat a fi procuror şi care i-a cerut suma de 8000 lei. Acesta a pretins că fiul femeii a făcut un accident, iar victima are nevoie de bani pentru spitalizare. Poliţia îl caută acum pe tânărul în vârstă de aproximativ 25-30 ani, autorul înşelăciunii, informează IPJ Vrancea.

Înșelăciune cercetată de polițiști
La data de 1 iulie a.c., ora 23.27, polițiștii focșăneni au fost sesizați de un bărbat din municipiul Focsani, cu privire la faptul că în jurul orelor 22.00, mama sa în vârstă de 77 ani, din orașul Odobesti, ar fi fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi procuror și care i-ar fi comunicat faptul că fiul său ar fi fost implicat într-un accident rutier, iar victima are nevoie de 8000 lei pentru spitalizare.
În jurul orelor 23.00, femeia s-a întâlnit pe o stradă din apropierea locuinței sale cu o persoana de sex masculin, în vârstă de aproximativ 25-30 ani, căruia i-a înmanat un plic cu suma de 8000 lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării făptuitorului și a recuperării prejudiciului cauzat.

Pentru a preveni producerea pe viitor a unor astfel de fapte vă recomandăm:
• Reiterăm faptul că toate intervențiile care implică salvări de vieți omenești sunt GRATUITE! Anunțați la 112 orice încercare a unor persoane necunoscute care, sub pretextul că sunt reprezentanți ai unor instituții publice, vă solicită sume de bani pentru prestarea unor servicii sau recuperarea unor prejudicii;
• Manifestați prudenta și verificați dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat prin apelarea rudelor la care se face referire;
• NU dați curs solicitărilor venite din partea persoanelor pe care le cunoașteți doar prin intermediul telefonului;
• NU comunicați niciodată informații personale confidențiale ( CNP, serie buletin, conturi bancare, parole, etc);
• În situația în care sunteți contactat de o persoană care pretinde că vă este rudă și solicită sume de bani pentru rezolvarea unor probleme grave, apelați imediat ruda respectivă ( pe numărul pe care îl cunoașteți) pentru a verifica aspectele aduse la cunoștință telefonic;
• Solicităm dispeceratelor de taximetrie, cât și taximetriștilor, precum și firmelor de curierat să manifeste prudență în preluarea unor comenzi ce constau în ridicarea unor sume de bani și predarea acestora unor persoane necunoscute, întrucât există posibilitatea ca în spatele unei astfel de cereri să fie o infracțiune de înșelăciune.
IPJ Vrancea