Bătrân luat de viitură la Ruginești. Acesta este de negăsit

0
140
Un bărbat de peste 70 de ani din Ruginești a fost luat de viitură și este de negăsit. Acesta mergea prin sat, pe lângă bicicletă, când a fost luat pe sus de un torent de circa 70 de cm, venit de pe versanți. Autoritățile au intrat în alertă și au început să-l caute. Din primele informații, șansele ca acesta să fie găsit în viață sunt destul de mici, mai ales dacă bătrânul s-ar fi lovit la cap, dărâmat de viitură. A plouat destul de mult astăzi, mai ales în zona de nord (la Adjudu Vechi s-au înregistrat 57 de litri/mp) și în zona de munte (la Tulnici s-au înregistrat 25 de litri/mp iar la Fitionești s-au înregistrat 33 de litri/mp).
Probleme s-au produs doar acolo unde s-au semnalat scurgeri de pe versanți, în zonele deluroase, precum Broșteni sau Vîrteșcoiu. Circulația pe drumul național 2M, în comuna Broșteni, se desfășoară cu dificultate, pe un singur fir, din cauza torenților de pe versanți. Autoritățile județene sunt în alertă. ”De dimineață s-a activat grupa operativă etapa I. La ora 22.00 se va activa și grupa operativă etapa a doua, la sediul ISU, cu toate instituțiile cu atribuții în acest sens. Cursurile de apă din bazinul Putna, aflat sub cod roșu la noapte, vor fi monitorizate din oră în oră iar celelalte din 3 în 3 ore. Se asigură serviciul de permanență în toate localitățile. SGA are pregătiți 500 de saci cu nisip pentru intervenție în caz de urgență”, ne-a declarat prefectul județului, Sorin Hornea.
Vrancea se află sub avertizare meteorologică de cod portocaliu până mâine la ora 18.00 și sub cod galben până mâine seară, la ora 21.00. Totodată, bazinul Putna se va afla sub avertizare hidrologică de cod roșu începând cu ora 22.00 și până mâine la ora 18.00. Bazinele Putna și Rm. Sărat și cursul inferior al Siretului se vor afla sub cod hidrologic portocaliu până sâmbătă, 4 iunie, la ora 12.00 și sub cod galben până sâmbătă la ora 18.00.