Bărbat din Slobozia Bradului, prins în Buzău cu lemne furate

0
88

În ziua de 16 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu, în timp ce desfăşurau activităţi pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au oprit în trafic pe raza localităţii Podgoria un conducător auto în vârstă de 31 de ani, din Slobozia Bradului, aflat la volanul unei autoutilitare care transporta aproximativ 2.5 mc de material lemnos şi pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.
Tot ieri, poliţişti din cadrul Postului de poliţie Bisoca, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare a legalităţii modului de exploatare a materialului lemnos pe raza de competenţă, au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din localitate, care efectua lucrări de exploatare a materialului lemnos în afara perioadei înscrisă în autorizaţia de exploatare.
În ambele situaţii au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic. (sursa: IPJ Buzău)