Bani mai mulți din buzunarele focșănenilor și de la bugetul local pentru serviciile de colectare a gunoiului și de salubrizare/ Votul consilierilor PNL și USR în schimbul a două sinecuri

0
1021

Astăzi după-amiază va fi o nouă ședință a Consiliului Local Focșani. Pe ordinea de zi se află, din nou, proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării tarifelor pentru activitatea de colectare, transport și depozitare a deșeurilor menajere și similare în municipiul Focșani precum și proiectul de hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului local al municipiului Focșani nr. 542/2017 privind aprobarea tarifelor pentru activitatea de salubrizare stradală în municipiul Focșani, cu modificările și completările ulterioare. Cele două proiecte au fost respinse de consilierii locali PNL și USR de mai multe ori în ultimele 3 luni. Primarul Cristi Misăilă solicită majorarea tarifelor privind colectarea gunoiului menajer de la 12,32 lei/ persoană/ lună, fără TVA, la 14,46 lei/ persoană/ lună, fără TVA. Adică 17,2 lei/ persoană/ lună, inclusiv TVA, cu 2,5 lei mai mult decât este în prezent. Totodată, primarul cere alocarea unei sume de circa un milion de lei pe an de la bugetul local pentru activitatea de salubrizare stradală.

După mai multe dispute publice și acuzații reciproce în ședințele Consiliului Local și în comunicate de presă, primarul Cristi Misăilă și consilierii PNL și USR au ajuns, se pare, la un compromis. Așa că astăzi, cel mai probabil, se vor vota proiectele inițiate de primar privind majorarea tarifelor și alocărilor bugetare. Se pare că înțelegerea politică are la bază și noi numiri în Consiliul de Administrație al SC CUP Salubritate SA Focșani. Este vorba de creșterea numărului de membri CA, de la 3 la 5, cu doi reprezentanți politici: Neculai Tănase de la PNL și Petruț Lupu de la USR. Aceștia au fost numiți membri în CA cu titlu provizoriu, în ședința AGA din data de 10 iunie. Decizia a fost publicată aseară târziu pe site-ul SC CUP Salubritate Focșani. Ceilalți 3 membri în CA sunt din partea PSD: Liviu Oloeriu, Cătălin Vrabie, Marius Manoliu. Așa că vitejia luptătorilor împotriva Misăilă&PSD s-a epuizat. Rămâne tot în cârca focșănenilor să plătească tarife mai mari la serviciile publice normale într-o țară civilizată. Plus salarii, indemnizații și achiziții de tot felul.

PS – Primarul Cristi Misăilă a ”rezolvat” și această dispută politică și a plecat în concediu, departe de țară. Liniștit și mulțumit că i-a ”ieșit” și acum. Probabil că nici nu va ajunge la ședința de astăzi, din moment ce aleșii PNL și USR îi vor vota proiectele.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentProtest al sindicaliștilor de la SANITAS, astăzi, la București
Articolul următorBărbat găsit carbonizat într-o locuință care luase foc, la Tătăranu