Au început soldările de iarnă

0
433
Oficial, din 15 ianuarie, a început perioada lichidărilor de stocuri de marfă specifică sezonului de iarnă. Unii retaileri au furat startul și, imediat după 1 ianuarie, s-au folosit de promoțiile de sărbători pentru a practica reducerile de prețuri. Soldarea este o metodă de lichidare a stocurilor cu articole de iarnă – în special mănuşi, fulare, căciuli, paltoane, încălţăminte dar şi echipament sportiv. Potrivit legislaţiei în vigoare, pot fi supuse operaţiunilor de soldare numai produsele nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier. În această perioadă este vorba despre articole care sunt utile doar iarna. În această categorie se încadrează grupe de produse cum ar fi: confecţii, inclusiv blănărie, pielărie, produse de marochinărie şi galanterie, tricotaje, ţesături, încălţăminte, articole sport-turism, unele cosmetice, aparate de încălzire şi climatizare, ventilatoare precum şi alte produse similare. Nu pot fi vândute în regim de soldare articole de uz permanent (nesezonier), cum sunt electronicele, electrocasnicele, alimentele, dulciurile, băuturile sau produsele de menaj.
Comercianţii/ retailerii au obligația de a anunţa în prealabil la primăria localităţii unde se vor desfăşura vânzările faptul că intenţionează să practice soldări. Pentru ca o tranzacţie să fie acceptată ca soldare, comerciantul trebuie să facă dovada că a achitat furnizorului contravaloarea mărfurilor expuse şi că nu le va vinde mai ieftin decât suma achitată. De asemenea, comerciantul trebuie să-şi ia angajamentul că este o lichidare de stoc, respectiv că nu va repeta această metodă de vânzare cu alte mărfuri din aceeaşi categorie. Orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse sau servicii identice. Preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului nou.
În România, soldările se practică în fiecare an, în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, pentru articolele de iarnă, şi în perioada 1 august – 31 octombrie, pentru articolele de vară.

 Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentDosar penal pentru fostul primar din Răstoaca
Articolul următorRevine viscolul la noapte