Aproape 60 de asistenți maternali din Vrancea vor să aibă grijă de copiii ai căror părinți vor fi diagnosticați cu noul coronavirus

0
620

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea a anunțat un plan de măsuri pentru ajutorarea copiilor ai căror părinți se îmbolnăvesc de COVID-19. DGASPC are la dispoziție două alternative: asistenții maternali și structurile proprii rezidențiale.

”Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea a pregătit un plan de măsuri, menit să asigure protecție temporară a copiilor din comunitate, ai căror părinți au fost diagnosticați cu COVID-19, până la însănătoșirea părinților/aparținătorilor, după cum urmează:

– Copiii despre care se prezumă a fi fost contacți de COVID-19 nu vor fi duși alături de ceilalți copii din sistemul de protecție, pentru ocrotirea acestora fiind identificate soluții alternative, respectiv structuri de tip rezidențial special pregătite în acest sens. Astfel, 57 de asistenți maternali profesioniști și-au exprimat disponibilitatea de a primi în îngrijire copii ai căror părinți au fost diagnosticați cu COVID-19.

– Au fost pregătite 16 locuri de cazare în structuri rezidențiale ale DGASPC Vrancea, cu posibilitatea de creare a încă 22 de locuri dacă situația o va impune.

Apreciem astfel profesionalismul salariaților noștri care sunt dispuși să ocrotească temporar acești copii, ajutându-i astfel să depășească despărțirea temporară de părinți, oferindu-le acestora găzduire, îngrijire, educație, dar mai ales sprijin emoțional.”, potrivit unui comunicat al DGASPC Vrancea.