Aproape 10.000 de polițiști la datorie în weekendul de Sfânta Maria Mare

0
12
Pentru ca cetățenii să se bucure în liniște și siguranță de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a dispus ca 9.800 de polițiști să fie în stradă, în acest week-end prelungit. În perioada 12 – 15 august a.c., zilnic, se vor afla la datorie 350 de polițiști vrânceni de la ordine publică, de la rutieră, de la transporturi, precum  și de la structurile de intervenție rapidă, investigarea criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și de la combaterea criminalității organizate. Cei 350 de polițiști vor acționa cu 85 de autospeciale pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public și privat, creșterea siguranței rutiere și a transporturilor feroviare, astfel încât cetățenii să se bucure în liniște de această sărbătoare. Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, 112 patrule de siguranță publică, dintre care 58 în mediul urban. Totodată, vor fi constituite patrule în sistem integrat cu efective ale IJJ Vrancea, precum și polițție locală.
În aceste zile, 150 de polițiști vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice, la evenimentele organizate cu ocazia sărbătoririi zilelor unor localități, precum și la bâlciurile tradiționale. La aceste evenimente se estimează că va participa un număr mare de persoane. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, 60 de polițiști rutieri vor acționa utilizând, în medie, zilnic, 11 aparate radar. O atenție deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către nordul Moldovei precum și DN 2D Focșani – Lepșa, dar și alte zone de agrement din județ  (Soveja, Vânători, etc).
De asemenea, traficul rutier va fi supravegheat și din aer de un elicopter al I.G.Av. pe principalele drumuri naționale din județul Vrancea. Totodată, polițiștii de la transporturi, cu sprijinul colegilor de la I.J.J. Vrancea, vor patrula și asigura măsuri de ordine în 9 stații și halte de mișcare CFR. De asemenea, polițiștii vor patrula în 21 de trenuri de persoane care circulă pe raza județului Vrancea, inclusiv cele care se deplasează înspre și dinspre Litoral. Facem apel, pe această cale, la persoanele care călătoresc cu trenul, să aibă în vedere tot timpul bagajele și bunurile proprii, fără a le lăsa nesupravegheate.
Compartimentul Relații Publice din cadrul IPJ Vrancea