ANPC a retras de pe piață un nou lot de măști neconforme. Sesizările ANPC vor ajunge în atenția procurorilor

0
257

Măştile neconforme au fost retrase de pe piaţă de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Totodată, raportul cu neregulile constatate şi sancţionate pleacă spre Parchetul General. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că jumătate dintre măştile aflate pe piaţă nu protejează împotriva Covid, iar Ministerul Economiei va emite un ordin pentru a obliga comercianţii să precizeze acest lucru în cazul produselor neconforme. Ministrul Economiei a semnalat că, în urma controalelor făcute de ANPC, s-au găsit nenumărate nereguli. ”Așa cum am mai spus, protejarea populației este prioritară. De aceea, românii au dreptul să știe că ne preocupăm de acest aspect și, cu ajutorul celor de la ANPC, supraveghem piața pentru siguranța fiecăruia dintre noi. Un fost ministru PSD, pe care nu îl recomandă mai nimic, în afară de faptul că a învățat să manipuleze, ca orice social democrat autentic, speculează teama românilor! Să vă fie rușine că faceți asta!

Mesajul meu pentru cetățeni: măștile neconforme au fost retrase de pe piață de către cei de la ANPC și, mai mult chiar, au fost aplicate și amenzi, celor care nu au respectat legea. Nu ascundem sub preș nimic, așa cum sunt obișnuiți social democrații să facă! Românii trebuie să știe că sunt protejați. Și, repet, îi îndemn pe români să caute măști produse în România, pentru că sunt de calitate, sunt autorizate, sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă!
Raportul neregulilor constatate și sancționate de comisarii ANPC pleacă spre Parchetul General.”, a transmis ministrul Virgil Popescu, pe Facebook. Până acum, ANPC a dat amenzi de 18 milioane de lei unor comercianţi care aveau la raft astfel de măşti neconforme.