Android pentru începători: sfaturi și trucuri pentru noul dvs. smartphone

0
121

Dacă tocmai v-ați cumpărat un telefon Samsung sau vă uitați la noul dvs. smartphone Android strălucitor și vă întrebați cum să profitați la maximum de el, atunci ați ajuns în locul potrivit. Indiferent dacă acesta este primul dvs. smartphone, tocmai ați schimbat un iPhone sau ați avut o serie de telefoane Android, am adunat câteva dintre cele mai bune sfaturi și trucuri Android pentru a vă ajuta să profitați la maximum de noul dvs. telefon. Există diferite versiuni ale software-ului, există o mulțime de skin-uri de producător diferite stratificate pe acel nucleu Android și există un nivel nelimitat de personalizare pe care îl puteți aplica din Google Play sau din alte surse terțe. Puține dispozitive Android sunt similare, dar toate dispozitivele Android au aceeași bază. Deci, începând de la început, iată cum să vă folosiți telefonul Android.

Setați-vă contul Google

Android și Google fac o pereche incredibilă. Pentru a utiliza Android, trebuie să utilizați un cont Google. Asta înseamnă totul de la Gmail, calendare, contacte, YouTube, Google Maps și multe altele. Vă puteți face ordine în cont ede pe computer înainte de a vă conecta la noul dispozitiv, permițându-vă să folosiți ecranul mare și tastatura pentru a corecta lucrurile. Google încorporează un sistem de contacte care se ascunde în Gmail în browserul desktop. Dacă aveți o mulțime de contacte, importați-le în contactele Google și gestionați-le acolo. Gestionarea lor pe un computer face mult mai rapid să aranjați totul corect înainte de a începe. Dacă aveți contactele într-o altă formă, există modalități ușoare de a le importa pe Google, precum și de a căuta duplicate și așa mai departe. Pe măsură ce viața dvs. Android progresează, merită să reveniți la lista principală de contacte Google pentru a verifica dacă totul este în continuare ordonat. Puteți oricând să vă îndreptați către contacts.google.com pentru a efectua un control. Dacă vă gândiți să salvați contactele pe cartela SIM și să le mutați, nu merită efortul: mai bine găsiți un software pentru a le importa de pe vechiul dvs. telefon pe computer, pentru a le trimite apoi către Google. Vă va ușura viața în viitor.

Folosiți instrumente de transfer sau pur și simplu folosiți Google

Mulți producători oferă instrumente de transfer pentru a vă ajuta să mutați conținut vechi în locuri noi. Este una dintre opțiunile dvs., atunci când configurați un dispozitiv pentru prima dată. Android are opțiunea de a restabili o copie de rezervă anterioară sau de a configura un dispozitiv de la zero, precum și de a vă oferi șansa de a transfera date fără fir pentru a vă configura conturile și setările dvs. În general, dacă ați folosit Android anterior, articolele asociate contului dvs. se vor transfera fără probleme. Asigurați-vă că faceți backup vechiului dvs. telefon înainte de a începe procesul – acesta ar trebui să includă toate apelurile și mesajele SMS, dar alte aplicații de mesagerie – cum ar fi WhatsApp – vor trebui configurate separat, utilizând propriile procese de backup.

Transferul de fotografii și videoclipuri

Pentru lucruri precum fotografiile, ați putea dori să le mutați într-un serviciu cloud, dacă doriți să le păstrați. Acest lucru are avantajul suplimentar de a fi o copie de rezervă, dacă vă pierdeți telefonul. Google Photos este alegerea evidentă pentru utilizatorii Android, deoarece este asociată contului dvs. Trebuie doar să instalați aplicația și să vă conectați, dacă nu este deja pe dispozitiv. O altă opțiune pentru fotografii este OneDrive de la Microsoft sau Dropbox, deoarece ambele oferă opțiuni de backup pentru fotografii și sunt accesibile pe mai multe platforme. Puteți, de asemenea, să le salvați pe un card microSD și să le transferați manual, dacă aveți hardware-ul care îl acceptă – dar, din nou, mutarea în cloud înseamnă că aveți o copie de rezervă de pe telefon și puteți accesa fotografiile prin browser de pe computer.

Opriți toate acele sunete și vibrații

Noilor telefoane le place să bâzâie, să facă clic și să emită un sunet la fiecare atingere. Toate aceste sunete sunt enervante și pot chiar să încetinească telefonul. După ce ați sortat câteva dintre elementele de bază, îmblânziți aceste notificări și vibrațiile nedorite. Ne vei mulțumi pe termen lung.

Dacă aveți un telefon Android standard, intrați în setări> sunet și vibrații> avansat> alte sunete și vibrații. Aici veți putea dezactiva blocarea ecranului, sunetele și vibrațiile la atingere. Dacă doriți să editați vibrațiile tastaturii, accesați setări> sistem> limbi și introducere> tastatură virtuală, apoi selectați tastatura și mergeți în preferințe. Aici puteți dezactiva lucruri precum vibrația la apăsarea tastelor. Din păcate, unii producătorii mută aceste lucruri și schimbă locația acestor setări, la fel ca și versiunile diferite de Android. Accesați secțiunea de sunete și veți găsi o varietate de opțiuni.