sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăComuna meaCAMPURIAmenzi și confiscări de material lemnos în urma controalelor din această săptămână

Amenzi și confiscări de material lemnos în urma controalelor din această săptămână

În perioada 24-26 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani și ai Direcției Silvice Vrancea, au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase. În urma celor 26 de controale, din care 18 desfășurate pe drumurile publice, 6 la depozite/instalații de material lemnos și 2 la instalații de prelucrare a materialului lemnos, au fost constatate 3 infracțiuni (din care 2 infracțiuni de evaziune fiscală și una de tăiere fără drept de arbori) și au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 15.000 lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de peste 77 m.c. material lemnos, în valoare totală de aproximativ 9.500 lei.

Exemple:

La data de 24 martie a.c., în urma unui control efectuat la un depozit de material lemnos din comuna Câmpuri, s-a constatat faptul că  în perioada 1-24 martie a.c., acesta ar fi expediat cantitatea de 36,24 mc material lemnos fără documente legale de proveniență. Societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 10.000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării contravalorii de material lemnos, în sumă de aproximativ 5.000 lei.

În cursul zilei de 24 martie a.c., în urma unui control efectuat la un depozit de material lemnos din comuna Soveja, polițiștii au constatat faptul că de la începutul lunii în curs operatorul economic a expediat cantitatea de peste 16 mc. Material lemnos, fără documente legale de proveniență. De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că operatorul economic nu a respectat modul de implementare a datelor în aplicația SUMAL 2.0. În acest caz, operatorul operatorul economic a fost sancționat cu amendă în cuantum de 3.000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării contravalorii cantității de material lemnos expediată, în valoare de 1.600 lei. (IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu