Amenzi, dosare penale și confiscări de lemne, în urma controalelor din sectorul silvic, din ultimele 3 zile

0
220

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au acționat pentru verificarea legalității activităților desfășurate în domeniul silvic, aplicând sancțiuni contravenționale în cuantum de 12 000 lei. În urma activităţilor desfăşurate pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier și au fost aplicate 18 sancţiuni contravenționale, fiind confiscați peste 27 metri cubi de material lemnos.

În perioada 8-10 iunie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra împreună cu reprezentanți ai Ocoalelor Silvice au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase. În urma celor 62 de controale, din care 60 desfășurate pe drumurile publice și 2 la depozite/instalații de material lemnos, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în cuantum de 12.000 lei și 7 sancțiuni pentru încălcarea normelor la regimul rutier, în cuantum de 2.030 lei. Totodată, au fost verificate în trafic 36 de auto care transportau material lemnos, fiind legitimate 74 de persoane.

Poliţiştii vor continua activităţile în vederea protejării fondului forestier prin prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală precum şi depistarea şi sancţionarea faptelor de natură contravenţională prevăzute de legislaţia în domeniul silvic. (IPJ Vrancea)