Aleșii locali ai PNL Vrancea protestează față de modificările Guvernului la Codul Fiscal

0
Liga Aleșilor Locali a PNL Vrancea a trimis o petiție către Parlament, Guvern, Prefectura Vrancea, Consiliul Județean Vrancea, UNCJR ȘI parlamentarii PSD Vrancea prin care își exprimă protestul față de recentele modificări ale Codului Fiscal. Primarii, viceprimarii și consilierii liberali susțin că aceste măsuri încalcă autonomia locală și vor duce la scăderea drastică a bugetelor localităților. ”Măsurile fiscale adoptate prin recenta Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Fiscal vor produce o serie de efecte negative, după cum urmează:
 Bugetele locale ale UAT-urilor vor fi diminuate;
 Investițiile vor fi puse în pericol, prin anularea lor sau reducerea drastică;
 Primarii UAT-urilor vor aștepta mereu deciziile Guvernului privind direcționarea de fonduri către administrațiile locale;
– În locul unei descentralizări la care s-a făcut mereu referire, vom avea parte de o centralizare excesivă; – Primarii UAT-urilor și, implicit, comunitățile locale vor deveni ”cerșetori” la ”centru”, lucru inadmisibil pentru dezvoltarea comunităților din toată țara.
Aducem în atenție faptul că se încalcă și Carta europeană a autonomiei locale, aprobată prin  HG în 2007 (Art. 9, alin. 6: ”Autoritatile publice locale trebuie sa fie consultate ori de cate ori se discuta despre cotele alocate din diversele surse de venit”. (…) Îi solicităm public președintelui CJ Vrancea & PSD Vrancea, Marian Oprișan, să arate că-i pasă de vrânceni și de comunitățile locale, așa cum declară pompos mereu, și să facă intervenții pentru a arăta că este în stare să fie de folos locuitorilor județului Vrancea, în condițiile în care este vicepreședinte al partidului care se află la putere și președinte al UNCJR. Altfel, vom considera că rămâne un demagog cu intervenții la centru doar în ceea ce privește strict interesele sale personale.”, spun aleșii liberali în petiție.
Conform estimărilor primarilor PNL, bugetul unei localități rurale medii, cu circa 4.000 de locuitori, ar înregistra o pierdere de circa 250.000 de lei, anul viitor, dacă se aplică măsurile fiscale adoptate recent de Guvern.