Alerte cu bombă la 55 de școli din Transnistria și ce pericole ascund trupele ruse de dincolo de Nistru

0
415

Administrația regiunii transnistrene, regiune secesionistă din estul Republicii Moldova, se confruntă, de trei zile, cu un val de alerte cu bombă. Începând de luni, 21 martie, mesaje de amenințare au fost primite de mai toate instituțiile de învățământ din regiune, de câteva dintre marile întreprinderi și centre comerciale din mai multe localități. Tiraspolul, dar și Chişinăul susțin, la unison, că ar fi vorba despre provocatori care ar vrea să tensioneze situația.

Luni, 21 martie, departamentul de interne din administrația separatistă de la Tiraspol a anunțat că practic toate instituțiile de învățământ din orașele Bender, Râbnița – 55 de școli și colegii în total au primit amenințări. Dubăsari și Camenca au primit mesaje în care se spunea că în sediul acestora ar fi fost amplasate bombe. Mesajul era însoțit de un text în limba rusă care spunea: „Nu vom mai tolera ocupația rusească. Cerem eliberarea Transnistriei de ocupația rusească. În cazul în care nu se va da curs acestei solicitări, școlile vor fi aruncate în aer. Slavă Moldovei! Moarte rușilor!”. Și chiar dacă în nicio școală nu s-a găsit explozibil, toate instituțiile de învățământ din stânga Nistrului vor studia în regim on-line până la sfârșitul acestei săptămânii, după care va urma o săptămână de vacanță de primăvară.

Marți, pe 22 martie, pe adresa administrație orășenești Râbnița a venit o nouă avertizare – un mesaj care anunța că au fost amplasate bombe în două centre comerciale din localitate. Seara a mai venit un mesaj care anunța minarea uzinei metalurgice de la Râbnița, cea mai mare întreprindere de acest fel din regiune.

Iar în dimineața zilei de miercuri, 23 martie, persoane neidentificate au anunțat că au fost amplasate bombe în alte două locații din Râbnița, de data aceasta în două magazine de materiale de construcție. Niciuna dintre alerte nu s-a conformat.

Articolul complet pe acest subiect îl puteți citi pe PressHUB.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentZaga Zaga se redeschide cu o invitație gastronomică
Articolul următorVIDEO-FOTO Miercuri, o nouă zi de foc pentru voluntarii SVSU Dumitrești