Alcoolul la volan le-a adus dosare penale

0

Sub coordonarea Serviciului Rutier, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de colegii de la ordine publică, au intensificat activitățile pe raza întregului județ pentru depistarea şi sancționarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa alcoolului ori a subsţanțelor/medicamentelor cu efect psihotrop. Astfel, în perioada 20-21 aprilie a.c., au fost aplicate 207 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost reținute 38 permise de conducere dintre care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Totodată, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulației.

Exemple semnificative:

O tânără, de 20 de ani, din Movilița a fost depistată la aceeași dată, ora 02.30, de polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205J, în satul Movilița, deși nu poseda permis de conducere.

Un bărbat, de 23 de ani, din municipiul Focșani a fost depistat la ora 04.05, de polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată și oră, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. (IPJ Vrancea)