„Action Day – Forestry 2” a scos pe teren zeci de polițiști, jandarmi și silvicultori

0
340

Ieri, 22 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, alături de polițiști din structurile de poliție rutieră și de investigare a criminalității economice, sprijiniți de jandarmi, polițiști locali, precum și de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Focșani și ai Direcției Silvice Vrancea au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. În urma celor 171 de  controale efectuate, din care 156 desfășurate pe drumurile publice 7 în fondul forestier, 5 la depozite de materiale lemnoase și 3 la instalații de prelucrare material lemnos au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţional, din care 25 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 R. actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 20500 lei și 17 sancțiuni contravenționale pentru alte acte normative, în valoarea  de 3530 lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de peste 64 m.c. de material lemnos în valoare de 26000 lei, din care peste 20 m.c de material lemnos confiscat faptic și 43 m.c material lemnos fiind confiscat valoric.

Exemple:

La data de 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat un control la un depozit de material lemnos din comuna Dumbrăveni, ocazie cu care s-a stabilit faptul că operatorul economic a expediat cantitatea de peste 12 m.c. material lemnos, fără avize de însoțire. De asemenea, societatea  nu avea împrejmuit depozitul pe toate cele 4 laturi, iar documentele cu regim silvic eliberate, nu erau întocmite conform reglementărilor legale în vigoare. Astfel, s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic potrivit prevederilor art. 19, alin. 1, lit. b., art.21 lit. d și art. 21, lit. b din Legea 171/2010 actualizată, cu amendă în valoare de 5000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării contravalorii cantității de peste 12 m.c. material lemnos, în valoare de 8.640 lei.

La data de 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat un control la un depozit de material lemnos din comuna Dumbrăveni, ocazie cu care s-a stabilit faptul că operatorul economic a expediat cantitatea de peste 17 m.c. material lemnos, fără avize de însoțire. S-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic potrivit prevederilor art. 19, alin. 1, lit. b. din Legea 171/2010 actualizată, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării contravalorii cantității de  peste 17 m.c., material lemnos, în valoare de 7.745 lei.

Reamintim că activitățile de control al tăierii, transportului și deținerii de material lemnos sunt desfășurate de către polițiștii vrânceni în mod curent și vor continua în perioada următoare. (IPJ Vrancea // foto: arhivă)