A lăsat gravidă o elevă de la școala specială. Profesorul a fost dat afară abia după 5 ani

0
851

A lăsat gravidă o elevă la școala specială din Roman. Agresorul, profesor la Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Roman, a fost dat afară, disciplinar abia anul acesta, după cinci ani de la comiterea abuzului sexual asupra elevei. Este vorba despre Daniela, de 15 ani, diagnosticată cu handicap mediu, care a rămas însărcinată cu un profesor de la o școală specială din Roman, județul Neamț.

În vara lui 2018, un profesor din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Roman, județul Neamț, a întreținut raporturi sexuale cu eleva sa minoră, care avea atunci 15 ani. În urma raportului sexual cu profesorul, minora a rămas însărcinată. Ancheta a început după 3 ani, când a fost depusă o plângere.

Audiată în ianuarie 2021, Daniela a povestit că în vara anului 2018, a fost chemată de un cadru didactic în clasa sa. „După ce profesorul a încuiat ușa și a tras jaluzelele la geam, a venit la ea și a întrebat-o „vrei să facem ceva, să nu afle soția mea, că nu o să afle nimeni?”, și, „întrucât ea a refuzat, profesorul a lovit-o pe obrazul drept cu palma stângă și a luat-o de păr, amenințând-o cu acte de agresiune fizică în situația în care nu va accepta să se dezbrace și să întrețină raporturi sexuale”, se arată în documentele dosarului. După ce a lovit-o cu o coadă de mătură peste palme a obligat-o să se dezbrace și i-a cerut să danseze striptease. Apoi a violat-o. În ianuarie anul următor, fata a fost din nou chemată de profesorul de 39 de ani în sala de clasă. De frică să nu fie bătută, s-a dezbrăcat și a întreținut un raport sexual cu agresorul ei. Atunci a rămas însărcinată.

Fiind audiat, profesorul s-a prevalat de dreptul de a nu da declarații în fața procurorilor. Propus pentru arestare preventivă, el a negat că a întreținut raporturi sexuale cu Daniela sau că ar fi atins-o pe aceasta în mod indecent pe picioare, sâni, fund sau zone erogene.

n aprilie 2021, cazul Danielei a fost trimis la Judecătoria Roman, iar în noiembrie 2021 Tribunalul Neamț a decis legalitatea rechizitoriului și începerea procesului după parcurgerea etapei de Cameră preliminară. Procesul este în curs. Directorul Leonid Benone Damian ne-a transmis că profesorul nu mai este angajat al Centrului. „Contractul individual de muncă a fost suspendat în perioada 4.03.2021 – 21.03.2023 pe perioada controlului judiciar și a fost încheiat disciplinar pe 22 martie 2023”, ne-a comunicat directorul Damian.

Articolul integral îl puteți citi pe PRESShub.

cest articol a fost realizat în cadrul proiectului PACT.Co – Prevenire, Advocacy și Constientizare împotriva Traficului de Copii, susținut prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.